spot_img

GP Άιφελ FP2: Ο καιρός έβαλε φρένο στη δράση

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών δεν ξεκίνησε ποτέ και το GP Άιφελ για το 2020 είδε μηδέν δράση την Παρασκευή στην πίστα.

Η απογοήτευση είναι έντονη, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν ούτε το FP2 να διεξαχθεί. Η ομίχλη είναι έντονη, παρά το γεγονός πως οι συνθήκες της πίστας είναι καλές. Η βροχή δεν ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς δεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όμως η FiA στα πρωτόκολλα ασφαλείας προβλέπει 20 λεπτά απόσταση μεταξύ το πλησιέστερου νοσοκομείου με όχημα. Όμως όταν η απόσταση είναι μεγάλη και το ελικόπτερο δεν μπορεί να πετάξει, τότε δεν μπορεί να διεξαχθεί η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τις ομάδες και τους οδηγούς για το GP Άιφελ. Οι προβλέψεις για αύριο δεν έχουν ίδιες συνθήκες και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν αν θα υπάρξει δράση στη πίστα. Το FP3 θα είναι κρίσιμο, καθώς όλοι θα δοκιμάσουν διάφορες λύσεις σε στήσιμο και ελαστικά ενόψει κατατακτηρίων και αγώνα. Η δράση θα είναι έντονη και ο καιρός θα παίξει τον δικό του ρόλο.

Στον αγώνα αυτό, ο Lewis Hamilton κυνηγάει την 91η του νίκη, ώστε να ισοφαρίσει τον Michael Schumacher. O γιος του, Mick, ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει στο FP1 με την Alfa Romeo. Όμως οι συνθήκες επέτρεψαν την ιστορική αυτή στιγμή.

Η ματαίωση των δύο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, δίνει μια γεύση στις ομάδες για το τι θα αντιμετωπίσουν στην Imola. To GP Εμίλια-Ρομάνα θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες αντί για τρεις.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles