spot_img

GP Άιφελ FP3: Επιστροφή στη δράση με Bottas ταχύτερο

O Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Άιφελ, όπου είχαμε επιτέλους δράση.

Ο καιρός έκανε το χατίρι σε ομάδες και οδηγούς, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του. Όμως η θερμοκρασία αέρα και πίστας ήταν απίστευτα χαμηλές. Αυτό δεν επέτρεπε στα ελαστικά να αναπτύξουν την θερμοκρασία που θα ήθελαν αμέσως.

Δεν απέτρεψε όμως από την Mercedes ώστε να κάνει το 1-2 στη διαδικασία. Ο Bottas με την W11 έγραψε το 1:26.225 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία. Μάλιστα, ξεπέρασε τον teammate του, Lewis Hamilton για 0.136s ο οποίος είχε ένα κακό δεύτερο κομμάτι. Η μάχη αναμένεται μεγάλη για τις κατατακτήριες και δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις. Ο Charles Leclerc με την Ferrari πήρε την 3η θέση και ήταν μόλις 0.456s πίσω από τις Mercedes κάνοντας έναν δυνατό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Max Verstappen δεν ήταν ευχαριστημένος με τον χρόνο του και το μονοθέσιό του. Μόλις στην 4η θέση, ενώ είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά το FP3. Στην 5η θέση ακολούθησε ο Sebastian Vettel, ο οποίος παρά το λάθος του στο πρώτο κομμάτι ήταν πολύ γρήγορος. Ο Lando Norris με την McLaren ολοκλήρωσε στην 6η θέση και ήταν ο τελευταίος που έκλεισε εντός δευτερολέπτου από τις Mercedes.

O Sergio Perez με την μοναδική Racing Point έμεινε στην 7η θέση 1s μακριά από την κορυφή. Ο Daniel Ricciardo έδειξε καλή ταχύτητα στην 8η θέση. Την 10άδα έκλεισαν οι Alex Albon και Pierre Gasly με την Alpha Tauri.

Οι χρόνοι είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους, με τις ομάδες να μην είναι ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων τους.  Λόγω κίτρινης σημαίας στα τελευταία λεπτά, οδηγοί όπως ο Esteban Ocon και ο Carlos Sainz δεν έγραψαν γρήγορη προσπάθεια. Η Alfa Romeo με τον Kimi Raikkonen ήταν στην 14η θέση μπροστά από τον Romain Grosjean. H Williams φαίνεται να είναι η μοναδική ομάδα που δυσκολεύεται. Η απόσταση από την Mercedes είναι στα 2s, με τους οδηγούς της να έχουν αμφότεροι έξοδο.

Ο Lance Stroll ήταν ο μοναδικός που δεν έγραψε χρόνο. Ο Καναδός δεν αισθάνεται καλά στην υγεία του και δεν αποκλείεται να χάσει και τον αγώνα. Ο Nico Hulkenberg έχει ήδη φτάσει στην πίστα και αναμένει να μάθει εάν θα τρέξει στις κατατακτήριες.

Αποτελέσματα FP3 GP Άιφελ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles