spot_img

GP Άιφελ QP: Άπιαστος Bottas στο Nurburgring

O Valtteri Bottas ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Άιφελ, με την Mercedes να συνεχίζει στο απόλυτο.

Ο Φινλανδός μπήκε στη διαδικασία και έχτισε το μομέντουμ στα τελευταία λεπτά. Στο τέλος του Q3 βγήκε και με ένα εκπληκτικό πέρασμα στο 1:25.269 έγραψε νέο ρεκόρ πίστας και πήρε την pole position. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Lewis Hamilton, o οποίος έμεινε 0.2s πίσω από τον teammate του, με έναν πολύ προσεκτικό γύρο στο τέλος του Q3. O Max Verstappen προσπάθησε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η 3η θέση, μένοντας σχεδόν 0.3s πίσω από τον Bottas. Ο Ολλανδός είχε την ταχύτητα, όμως η τελευταία του προσπάθεια δεν ήταν καλή.

Ο Charles Leclerc έκανε έναν τρομερό χρόνο και πήρε την 4η θέση με την Ferrari, σε μια πίστα που την βολεύει πολύ. Ο Μονεγάσκος άφησε πίσω του τον Alex Albon, o οποίος έμεινε στην 5η θέση για το GP Άιφελ.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 10 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Οι δύο Renault έδειξαν πως είναι το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο και είχε τους Daniel Ricciardo και Esteban Ocon στις θέσεις 6 και 7. Ο Lando Norris βρέθηκε στην 8η θέση, ενώ τις δύο McLaren χώρισε ο Sergio Perez.

Ο Sebastian Vettel αποκλείστηκε από το Q3 και αύριο θα ξεκινήσει από την 11η θέση, ενώ πολύ μέτρια εμφάνιση είχαμε και από την Alpha Tauri. O Kevin Magnussen έφερε την Haas στο Q2, όμως πίσω από τον Antonio Giovinazzi στην 15η θέση. Η Williams ήταν και πάλι στη τελευταία θέση, ενώ ο Nico Hulkenberg θα ξεκινήσει τελευταίος στο GP Άιφελ.

Q1

Τα πρώτα μονοθέσια βγήκαν από νωρίς να πάρουν μια γεύση από τη πίστα. Ανάμεσα τους η σούπερ αλλαγή Nico Hulkenberg στην Racing Point. Οι δύο Mercedes πήραν το 1-2 για την ώρα, όμως δεν έμειναν για πολύ εκεί.

Ο Verstappen έγραψε το 1:26.319 και ανέβηκε για 0.3s στη κορυφή. Ο Leclerc συνέχισε εξαιρετικά και πήρε την 3η θέση για ην ώρα. Οι οδηγοί είχαν αρκετά καύσιμα στα μονοθέσια τους, κάνοντας αρκετούς γύρους. Η θερμοκρασία της πίστας, βοήθησε τα ελαστικά να δώσουν επιπλέον απόδοση.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Grosjean, Magnussen, Raikkonen, Giovinazzi και Hulkenberg.

Οι οδηγοί βγήκαν στα τελευταία λεπτά για να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια. Ο Magnussen έγραψε έναν εντυπωσιακό χρόνο, ενώ ο Giovinazzi ξεπέρασε τον Raikkonen. Ο Hulkenberg προσπάθησε να κάνει έναν καλό χρόνο αλλά έκανε λάθος στο τελευταίο κομμάτι. Πολύ καλό χρόνο ο Norris για την 4η θέση.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Grosjean, Russell, Latifi, Raikkonen και Hulkenberg.

Q2

Οι δύο Mercedes ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα και ήταν με τη medium γόμα. Την ίδια στρατηγική επέλεξε και η Ferrari στους δύο οδηγούς της. Η Red Bull όπως και οι υπόλοιπες ομάδες είχαν τη soft. Οι οδηγοί που θα περάσουν στο Q3 θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τη γόμα που έγραψαν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2.

O Hamilton έγραψε έναν πολύ καλό χρόνο, όμως ο Bottas έκανε λάθος και έμεινε πολύ πίσω. Ο Verstappen όμως πήρε την 1η θέση με το 1:25.720 και ήταν 0.463s μπροστά από τον Hamilton. O Norris είχε κάνει έναν πολύ καλό γύρο στην 4η θέση πίσω από τον Albon.

O Leclerc ήταν 9ος ενώ ο Vettel 11ος και με λάθος. Οι δύο Alpha Tauri ήταν στις τελευταίες θέσεις, με τους χρόνους να μην είναι στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Διαβάστε επίσης: MotoGP GP Γαλλίας QP: Ιπτάμενος Γάλλος Quartararo

Οι δύο Mercedes βγήκαν και πάλι, αλλά με την soft γόμα αυτή τη φορά. Ο Bottas ανέβηκε στην 2η θέση, όμως ο Hamilton έγραψε το 1:25.390 και ανέβηκε 1ος.

Με 3 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε τους Vettel, Giovinazzi, Magnussen και τις δύο Alpha Tauri.

O Ricciardo ανέβηκε στην 4η θέση με έναν πολύ καλό χρόνο. Ο Ocon βελτίωσε επίσης, ενώ ο Magnussen έμεινε 11ος. Ο Gasly πέρασε προσωρινά τον Leclerc για τη 10η θέση, με τις McLaren στο 6-7. O Vettel μπήκε στη 10άδα, όμως ο Leclerc τον ξεπέρασε με έναν πολύ καλό χρόνο για την 5η θέση. Ο Giovinazzi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 14η θέση. O Verstappen έγραψε ακόμα έναν γύρο και ήταν 0.077s πίσω από τον Hamilton.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Vettel, Gasly, Kvyat, Giovinazzi και Magnussen.

Q3

Οι δύο McLaren ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα και οι δύο Mercedes ακολούθησαν. Η μάχη αναμενόταν μεγάλη ανάμεσα στις W11 και τον Verstappen. H pole είναι πολύ σημαντική σε μια πίστα που είναι δύσκολο να προσπεράσεις.

O Hamilton έγραψε το 1:25.825, όμως ο Bottas τον ξεπέρασε για 0.013s. O Verstappen ήταν ταχύτατος και έγραψε το 1:25.744 και πήρε τη προσωρινή pole position. O Albon ήταν μόλις στην 4η θέση και πίσω του είχε τον Leclerc, 0.667s από τη κορυφή. Οι υπόλοιποι οδηγοί όμως είχαν χρησιμοποιημένη γόμα.

Οι χρόνοι των κορυφαίων οδηγών όμως, ήταν κατά πολύ αργότεροι από το Q2, με τον Hamilton Να χάνει μισό δευτερόλεπτο. Ο Perez βγήκε στην πίστα για τη μοναδική του προσπάθεια και έγραψε τον 6ο ταχύτερο γύρο, 0.960s πίσω από τον Verstappen.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο McLaren βγήκαν και οι δύο Renault ήταν ακριβώς πίσω τους. Η μεταξύ τους μάχη είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ricciardo έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, ενώ και ο Ocon πέρασε τις δύο McLaren.

Ο Hamilton έγραψε το 1:25.525 αλλά ο Bottas βελτίωσε και τον προσπέρασε με το 1:25.269 και πήρε την pole position. O Verstappen δεν έκανε καλό χρόνο και έμεινε στην 3η θέση.

Leclerc έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο και πήρε την 4η θέση μπροστά από τον Alex Albon.

Αποτελέσματα QP GP Άιφελ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles