spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP1: Ταχύτερος ο Hamilton και 1-2 η Mercedes

O Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι, με τη Mercedes-AMG να κάνει με άνεση το 1-2 στην εναρκτήρια διαδικασία του τριημέρου.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το GP Άμπου Ντάμπι, τελευταίος αγώνας της Formula 1 στο 2022, για τη Mercedes-AMG, με τον Lewis Hamilton να  είναι ο ταχύτερος οδηγός στο FP1. O Βρετανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:26,633  και πήρε την πρώτη θέση στη διαδικασία όντας ταχύτερος του teammate του, Τζορτζ Ράσελ για δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Η γερμανική ομάδα ξεκίνησε το τριήμερο στο Άμπου Ντάμπι, όπως ολοκλήρωσε αυτό στη Βραζιλία και μας δίνει μία γεύση του τι να περιμένουμε στη συνέχεια.

Οι Scuderia Ferrari και Red Bull Racing δεν είναι πολύ μακριά από τη Mercedes, με τους Ιταλούς να υπολείπονται δύο δέκατα του δευτερολέπτου και τους αυστριακούς τρία δέκατα του δευτερολέπτου από τον Χάμιλτον. Στην πρώτη 10άδα της διαδικασίας είχαμε επίσης τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin, τον Ντάνιελ Ρικάρντο της McLaren, τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo και τον Άλεξ Άλμπον της Williams.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Στο FP1 είδαμε την επέλαση των rookies, με επτά νέους οδηγούς να παίρνουν μέρος στη διαδικασία. Ταχύτερος ήταν ο Λίαμ Λόσον της Red Bull Racing, ο οποίος σημείωσε πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους και ολοκλήρωσε στην 5η θέση στην κατάταξη της διαδικασίας. Στη 2η θέση ήταν ο Ρόμπερτ Σβάρτζμαν της Ferrari, ενώ τρίτος ήταν ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Willimas.

Μιας και πρόκειται για το τελευταίο Grand Prix της σεζόν, πολλές ομάδες είχαν προγραμματίσει διαφορετικά προγράμματα για τα δύο μονοθέσιά τους. Θέλοντας να πάρουν όσα περισσότερα δεδομένα είναι δυνατό, έφεραν πολλά πειραματικά εξαρτήματα, με το βλέμμα να είναι στην εξέλιξη των μονοθεσίων του 2023.

Το FP1 ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα και διακοπές, με τον Σάρτζεντ να έχει μικρή έξοδο στη στροφή 1, αποφεύγοντας τις μπαριέρες.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Άμπου Ντάμπι

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles