spot_img

Formula 1: Πώς διαμορφώνεται το grid του 2023

Σχεδόν ολοκληρωμένη είναι η τάξη της Formula 1 για το 2023, με 19 από τους 20 οδηγούς των 10 ομάδων να έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο περιθώριο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, είδαμε ακόμη ένα κομμάτι του παζλ να συμπληρώνεται αναφορικά με το grid της Formula 1 για το 2023. Η Haas ανακοίνωσε πως ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα είναι ένας εκ των δύο οδηγών της για το 2023, παίρνοντας τη θέση του Μικ Σουμάχερ. Ως αποτέλεσμα γνωρίζουμε τους 20 οδηγούς που θα πάρουν μέρος την επόμενη σεζόν, με τον έναν όμως να μην έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Red Bull Racing, Scuderia Ferrari, Mercedes-AMG και Alfa Romeo θα διατηρήσουν τα οδηγικά τους lineup και το 2023. Από τις τέσσερις ομάδες αυτές, μόνο τα συμβόλαιο των Sergio Perez και Guanyu Zhou ανανεώθηκαν φέτος, ενώ οι υπόλοιποι έξι οδηγοί είχαν ήδη συμβόλαιο τουλάχιστον και για την επόμενη χρονιά.

Στις υπόλοιπες έξι ομάδες έχουμε από μία αλλαγή στους οδηγούς τους. Η McLaren αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Daniel Ricciardo και υπέγραψε στη θέση του τον Oscar Piastri. Ο νεαρός Αυστραλός προοριζόταν ως αντικαταστάτης του Fernando Alonso στην Alpine, όμως έπειτα από δικαστική διαμάχη, η βρετανική ομάδα κέρδισε τα δικαιώματά του και το 2023 θα είναι δίπλα στον Lando Norris.

Αυτό οδήγησε τους Γάλλους στο να στραφούν στον Pierre Gasly, ο οποίος θα είναι teammate του Esteban Ocon την επόμενη σεζόν. Όσο για τον Alonso, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μετακομίζει στην Aston Martin την επόμενη χρονιά και θα είναι teammate του Lance Stroll.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας.

Στη Scuderia AlphaTauri, η απώλεια του Γκασλί την έκανε να εξετάσει πολλές επιλογές, όμως κατέληξε στον Nyck De Vries, ο οποίος κέρδισε επάξια τη θέση του στο σπορ με την εμφάνισή του στο Grand Prix Ιταλίας. Στη Haas, όπως προαναφέραμε, το 2023 θα οδηγούν για την αμερικανική ομάδα οι Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg.

Η Williams είναι πιο περίπλοκη περίπτωση. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε πως ο οδηγός της Ακαδημίας της, Logan Sargeant θα είναι ο teammate του Alex Albon την επόμενη σεζόν. Ωστόσο ο Αμερικανός δεν έχει τους απαραίτητους βαθμούς για τη super-license, κάτι το οποίο θα επιδιώξει να το ολοκληρώσει αυτό το τριήμερο στον τελευταίο αγώνα της Formula 2 στο Άμπου Ντάμπι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles