spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP1: Ταχύτερος ο Verstappen, από κοντά η Mercedes

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Άμπου Ντάμπι και ξεπέρασε με άνεση τις δύο Mercedes που τον ακολούθησαν στην κατάταξη.

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Yas Marina Circuit είχε τον Max Verstappen με Red Bull στην κορυφή της κατάταξης, με τις Mercedes των Valtteri Bottas και Lewis Hamilton να τον ακολουθούν.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στο ξεκίνημα της διαδικασίας, με τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Πέντε τεστ οδηγών που σχεδόν άλλαξαν το χρονικό της F1

Από νωρίς όλοι οι οδηγοί στην πίστα, χρησιμοποιούσαν, κατά κύριο λόγο, τα soft ελαστικά, ενώ κάποιοι είχαν είτε τα medium είτε τα hard ελαστικά. Τα πρώτα 10 λεπτά είχαν αρκετή δράση. Στην ολοκλήρωσή τους, στην κορυφή βρισκόταν ο Lewis Hamilton με χρόνο 1:26.290, ενώ πίσω του ήταν οι δύο Red Bull, με τον Verstappen εμπρός του Perez, ενώ αρκετά ψηλά στην 4η θέση ήταν και ο Lando Norris. Μετά από λίγη ώρα, ο Fernando Alonso τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 1:26.271. Όλοι οι κορυφαίοι χρόνοι γίνονταν με τα soft ελαστικά. Ο Verstappen δεν άργησε ν’ “αντιδράσει”, πέφτοντας στο 1:25.602. Κι ενώ ο Alonso βελτίωσε το χρόνο του, όμως έμεινε στη 2η θέση, ήρθε να την “κλέψει” ο Lewis Hamilton, κάνοντας το δικό του ταχύτερο χρόνο στο 1:25.820, όντας πίσω από τον Ολλανδό κατά 0,218s.

Ο Valtteri Bottas ανέβηκε, με τη σειρά του, στην 3η θέση, έχοντας διαφορά 0,492s από την κορυφή. Ο Max Verstappen κατέβασε κι άλλο τον ταχύτερο χρόνο του, κάνοντας 1:25.300, με τον Hamilton λίγο μετά να πέφτει στα 0,252s πίσω του. Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, υπήρξε ηρεμία στην πίστα, με την πλειοψηφία των οδηγών να βρίσκονται στα pits πριν βάλουν καινούρια σετ ελαστικών για να κάνουν νέες προσπάθειες. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 32 λεπτών, εμφανίστηκε η κίτρινη σημαία στο 3ο sector, καθώς ο Kimi Raikkonen είχε μια έξοδο στη στροφή 9, που άλλαξε φέτος, χωρίς να υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Φινλανδό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Οι πρώτες αξιοσημείωτες βελτιώσεις με τα νέα ελαστικά ήρθαν από τους Hamilton και Perez, που ήταν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Ο Pierre Gasly, με τη σειρά του, ανέβηκε στην 4η θέση, την οποία και πήρε άμεσα, λίγο μετά, ο Valtteri Bottas. Ο Max Verstappen βελτίωσε και αυτός το χρόνο του, κατεβαίνοντας στο 1:25.009. Πολύ καλό χρόνο έκανε και ο Yuki Tsunoda, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση λίγο πριν τη συμπλήρωση 44 λεπτών. Τα τελευταία λεπτά δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές στην κατάταξη.

Στην κορυφή των χρόνων ήταν, λοιπόν, ο Max Verstappen με Red Bull στο 1:25.009, με τις Mercedes των Valtteri Bottas (+0,196s) και Lewis Hamilton (+0,346s) να τον ακολουθούν στις θέσεις 2 και 3. Ο Sergio Perez με τη δεύτερη Red Bull ήταν στην 4η θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri.

Ο Fernando Alonso με Alpine ολοκλήρωσε το FP1 στην 6η θέση, με τον Pierre Gasly με AlphaTauri να βρίσκεται στην 7η θέση. Η Ferrari είχε τον Charles Leclerc στην 8η και τον Carlos Sainz στην 9η θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Sebastian Vettel με Aston Martin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Esteban Ocon με Alpine ήταν στην 11η θέση, ενώ ο Lando Norris με McLaren βρέθηκε μόλις στη 12η θέση. Ακολουθούσαν στις θέσεις 13 και 14 οι Alfa Romeo των Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, ενώ στη 15η θέση τερμάτισε ο Lance Stroll.

Την κατάταξη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών έκλεισαν ο Daniel Ricciardo με McLaren (16η θέση), οι Williams των Jack Aitken (αντικαταστάτης του George Russell στο FP1, 17η θέση) και Nicholas Latifi (18η θέση), αλλά και οι Haas των Mick Schumacher και Nikita Mazepin στις θέσεις 19 και 20 αντίστοιχα. 

Αποτελέσματα FP1 – GP Άμπου Ντάμπι

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles