spot_img

GP Άμπου Ντάμπι FP2: Στην κορυφή ο Hamilton με σημαντικό προβάδισμα

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP2 του GP Άμπου Ντάμπι, ενώ ο Kimi Raikkonen είχε συνάντηση με τις μπαριέρες στο τέλος της διαδικασίας.

Η πρώτη θέση άλλαξε χέρια στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP Άμπου Ντάμπι, με τον Lewis Hamilton ταχύτερο, τον team-mate του, Valtteri Bottas, στην 3η θέση και τον Esteban Ocon ανάμεσά τους.

Ο καιρός συνέχισε να είναι αίθριος, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν ελαφρώς, συγκριτικά με το FP1. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή του οδοστρώματος βρισκόταν στην έναρξη στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Πέντε τεστ οδηγών που σχεδόν άλλαξαν το χρονικό της F1

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί, ως επί το πλείστον, τα medium ελαστικά, λίγες οι εξαιρέσεις που είχαν τα hard και τα soft ελαστικά. Από νωρίς ο Valtteri Bottas ήταν στην κορυφή με χρόνο 1:25.339. Ο Lando Norris, ο μοναδικός που είχε soft ελαστικά, πήγε προσωρινά στην κορυφή, όμως ο Lewis Hamilton του πήρε τη θέση άμεσα με χρόνο 1:25.127 με medium ελαστικά. Οι Norris και Leclerc επανήλθαν με γρήγορους χρόνους στις θέσεις 1 και 3, με τον Βρετανό να τίθεται επικεφαλής με χρόνο 1:25.072. Οι Hamilton και Verstappen επανήλθαν στις δύο πρώτες θέσεις, καθώς κατέβηκαν κάτω από το 1:25. Το φινάλε των πρώτων 10 λεπτών είχε μια μικρή επαφή του Valtteri Bottas με τον τοίχο στη στροφή 14.

Ο Ocon σημείωσε λίγο πριν τη συμπλήρωση 12 λεπτών γρήγορο χρόνο που τον έφερε στη 2η θέση, με τον Leclerc να του παίρνει τη θέση λίγο μετά, όντας στα 0,161s πίσω από τον Hamilton. Ταυτόχρονα, ο Nicholas Latifi είχε τη δική του έξοδο στη στροφή 13, με την κίτρινη σημαία να κάνει την εμφάνισή της για λίγα δευτερόλεπτα. Λίγο μετά, ο Hamilton βελτίωσε αισθητά το χρόνο του με τα medium ελαστικά, πέφτοντας στο 1:24.126. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, η πλειοψηφία των οδηγών μπήκε στα pits ώστε να βάλει, πιθανότατα, τα soft ελαστικά και να κάνει προσομοίωση των κατατακτήριων.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρώτος οδηγός που ήταν εγκαίρως στην πίστα με τη soft γόμα ήταν ο Valtteri Bottas, ο οποίος ανέβηκε στη 2η θέση, πίσω από τον Hamilton κατά 0,146s. Λίγο μετά, ο Φινλανδός βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:24.083. Ο Hamilton, αντίστοιχα, ήταν λίγο πίσω του στα 0,021s, με τους οδηγούς της Mercedes να έχουν, πλέον, τα soft ελαστικά. Οι δύο Alpine ήταν, επίσης, γρήγορες και ανέβηκαν στις θέσεις 3 και 4, με τον Ocon εμπρός του Alonso. Ο Max Verstappen, στον πρώτο του γύρο με soft ελαστικά, ήταν στην 3η θέση, έχοντας διαφορά 0,249s από την κορυφή.

Ο Ocon συνέχισε να είναι ταχύτατος και ανέβηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:24.034. Οι δύο Red Bull ήταν μακριά από την κορυφή στις θέσεις 4 και 5, με τον Verstappen να προηγείται του Perez. Παράλληλα, ο Lewis Hamilton επανήλθε στην κορυφή με χρόνο 1:23.691. Τα τελευταία 20 λεπτά δεν είχαμε αλλαγές στην κατάταξη, με τις ομάδες να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα. Οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τα medium ελαστικά, ενώ οι υπόλοιποι συμπλήρωναν γύρους με τη soft γόμα.

Ταχύτερος όλων, λοιπόν, στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Lewis Hamilton με Mercedes στο 1:23.691. Πίσω του, στη 2η θέση, βρισκόταν ο Esteban Ocon με Alpine με διαφορά 0,392s, ενώ στην 3η θέση ήταν η δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas, που ήταν 0,392s πιο αργός από τον team-mate του. Στις θέσεις 4 και 5 ήταν οι δύο Red Bull, με τον Max Verstappen (+0,641s) εμπρός του Sergio Perez (+0,709s), με τη δεύτερη Alpine του Fernando Alonso στην 6η θέση. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri ήταν στην 7η θέση, πίσω του στις θέσεις 8 και 9 βρίσκονταν οι δύο Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz αντίστοιχα, ενώ η δεύτερη AlphaTauri του Pierre Gasly έκλεισε την πρώτη δεκάδα. Η McLaren ήταν και πάλι χαμηλά, με τον Daniel Ricciardo στην 11η θέση και τον Lando Norris στη 13η θέση, έχοντας ανάμεσά τους τον Antonio Giovinazzi με Alfa Romeo (12η θέση).

Οι δύο Aston Martin κατέλαβαν τις θέσεις 14 και 15, με τον Sebastian Vettel μπροστά από τον Lance Stroll και ο Kimi Raikkonen ήταν στη 16η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι George Russell (17η θέση) και Nicholas Latifi (18η θέση) με Williams, καθώς και οι δύο Haas με τους Mick Schumacher (19η θέση) και Nikita Mazepin (20ή θέση).

Αποτελέσματα FP2 – GP Άμπου Ντάμπι

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles