spot_img

GP Αραγονίας QP: Τρομερή pole o Vinales – Μάγεψε τους πάντες ο Rossi

O Maverick Vinales πήρε μια τρομερή και άκρως σημαντική pole position στην Aragon, όμως ο Valentino Rossi έκλεψε τη παράσταση.

Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha είχε τον τελευταίο λόγο και με το 1:47.635 έσπασε τα χρονόμετρα και στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από θέση ισχύος. Πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Vinales που θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Jorge Lorenzo, ο οποίος ήταν άκρως εντυπωσιακός και αύριο θα παλέψει για την νίκη. Απίστευτος, τρομερός και ταχύτατος Valentino Rossi που έκανε τον 3ο ταχύτερο γύρο 23 μέρες μετά τον τραυματισμό του και αύριο θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Μεγάλος χαμένος ο Marc Marquez που η πτώση του στα τελευταία δευτερόλεπτα τον έστειλε στην 5η θέση για τον αυριανό αγώνα.

To Q1 ήταν άκρως σημαντικό, μιας και είχαμε μεγάλα ονόματα που ήθελαν όσο τίποτα να περάσουν στο Q2. Φυσικά, τα φαβορί ήταν οι Lorenzo, Zarco & Petrucci, με τη μάχη να ήταν πολύ μεγάλη.

Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Lorenzo πήρε την πρόκριση με τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας με χρόνο στο 1:48.179. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Zarco, που πήρε το δεύτερο και τελευταίο εισιτήριο.

Τα πρώτα περάσματα στο Q2 ήταν εντυπωσιακά, με τον Marquez να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και με δύο ταχύτατους γύρους, έγραψε το 1:47.963 και ήταν στη 1η θέση. Ο Vinales τον ακολουθούσε 0.179s πίσω του, με τον Lorenzo να συμπληρώνει την πρώτη σειρά.

Εντυπωσιακός ο Kallio στην 6η θέση, με τον Rossi να βρίσκεται στην 10η θέση και τον Dovi στην 11η, με 6 λεπτά να απομένουν.

Όλοι βγήκαν στη πίστα για τις τελευταίες τους προσπάθειες. Τα τελευταία λεπτά ήταν συναρπαστικά, με τους αναβάτες να ξεκινούν τους ταχύτερους γύρους τους.

Ο Marquez ήταν ταχύτερος από τον ταχύτερο γύρο του, αλλά στην στροφή 12 πίεσε περισσότερο απ’όσο έπρεπε και είχε πτώση. Ο Rossi ήταν απίστευτος στα τελευταία δευτερόλεπτα και ανέβηκε προσωρινά στην 1η θέση και ξεσήκωσε όλους τους οπαδούς.

Όμως, ο Vinales δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη και με το 1:47.635 πήρε μια τεράστια pole position μπροστά στους συμπατριώτες του. Ο Lorenzo ήταν επίσης πολύ γρήγορος στη τελευταία του προσπάθεια και ανέβηκε στην 2η θέση, χωρίζοντας τις δύο Yamaha.

Αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles