spot_img

Σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1933 γεννήθηκε ο Ludovico Scarfiotti. Ο Ιταλός έγραψε ιστορία κυρίως στους αγώνες αντοχής, κερδίζοντας στις 24 ώρες του Le Mans το 1963· μοιράστηκε μια Ferrari 250 P με τον συμπατριώτη του, Lorenzo Bandini. Ο Scarfiotti διατήρησε στενές σχέσεις με την ομάδα της Scuderia, η οποία τον προβίβασε στους αγώνες μονοθεσίων και την F1. Αγωνίστηκε σε μόλις 10 Grand Prix, αλλά πήρε μια απροσδόκητη νίκη στο “σπίτι” της Ferrari, κερδίζοντας στο Ιταλικό Grand Prix του 1966. Δυστυχώς έχασε τη ζωή του στις 8 Ιουνίου του 1968, σε έναν αγώνα ανάβασης κοντά στις Γερμανικές Άλπεις.

Ludovico Scarfiotti (αριστερά) – Lorenzo Bandini (δεξιά)

Σαν σήμερα το 1987, ο Nigel Mansell κέρδισε το Grand Prix Μεξικού και πλησίασε στη βαθμολογία τον βασικό ανταγωνιστή και team-mate του στη Williams, Nelson Piquet. Ο Βρετανός ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο κατά σχεδόν 30 δευτερόλεπτα. Οι δύο FW11 της Williams ήταν τόσο γρήγορες που ο τρίτος του αγώνα, Riccardo Patrese, τερμάτισε 1 λεπτό πίσω από τον Piquet.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 1992 πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων (WSC), στην πίστα του Magny-Cours. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε το #2 Peugeot 905 Evo 1 Bis των Philippe Alliot και Mauro Baldi. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το #71 Peugeot των Christophe Bouchut και Eric Hélary, κάνοντας το 1-2 για τη γαλλική φίρμα. Τα δύο Toyota TS010 των Jan Lammers/Geoff Lees και David Brabham/Andy Wallace τερμάτισαν στις θέσεις 3 και 4.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1994 γεννήθηκε ο Pascal Wehrlein. Το 2015 κατέκτησε τον τίτλο στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) με τη Mercedes-Benz και το 2016 έκανε το ντεμπούτο του στην F1, με τη μικρή ομάδα της Manor. Πήρε μια εντυπωσιακή δέκατη θέση στο Αυστριακό Grand Prix, αλλά στις αρχές του 2017 υπέστη έναν τραυματισμό στην πλάτη που επηρέασε σημαντικά τον ρυθμό του. Ο Γερμανός αντικαταστάθηκε από τον Charles Leclerc στη Sauber και επέστρεψε για μια σεζόν στο DTM. Από το 2018 μέχρι σήμερα αγωνίζεται στη Formula E με την ομάδα της Mahindra.

Σαν σήμεραΣαν σήμερα το 2009, ο Jenson Button τερμάτισε πέμπτος στο Grand Prix Βραζιλίας και κατέκτησε το μοναδικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1. Παράλληλα η νεοφερμένη Brawn GP, η οποία δημιουργήθηκε πάνω στα θεμέλια της Honda από τον Ross Brawn, κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ολοκληρώνοντας μια από τις πιο όμορφες ιστορίες του motorsports. Ο Button κέρδισε στους 6 από τους πρώτους 7 αγώνες της σεζόν και βαθμολογήθηκε σε όλα τα υπόλοιπα Grand Prix, με εξαίρεση αυτό του Βελγίου. Έτσι, κατάφερε και έγινε ο δέκατος διαφορετικός Βρετανός πρωταθλητής στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles