spot_img

GP Αργεντινής: Μεγάλος νικητής ο Aleix Espargaro

Ο Aleix Espargaro ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP Αργεντινής στην πίστα Termas De Rio Hondo, καθώς κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του και της Aprilia στο MotoGP.

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη για την πρώτη θέση στο GP Αργεντινής, ο Aleix Espargaro πήρε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία MotoGP για λογαριασμό της Aprilia. Το βάθρο είχε δύο διαφορετικούς κατασκευαστές, εφόσον το συμπλήρωσαν οι Jorge Martin (Ducati) και Alex Rins (Suzuki).

Το GP Αργεντινής επιφύλασσε μία πολύ μεγάλη μάχη για τη νίκη, με συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα στους δύο πρώτους οδηγούς. Μετά από μία φανταστική μάχη για την πρώτη θέση στην πίστα Termas de Rio Hondo, ο Aleix Espargaro με Aprilia κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, με τον Jorge Martin με Ducati να τερματίζει πίσω του στη 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε στην 3η θέση ο Alex Rins με Suzuki, με τον teammate του, Joan Mir, να είναι στην 4η θέση. Στην πρώτη πεντάδα βρέθηκε ο Francesco Bagnaia με Ducati, ο οποίος ανέκαμψε από τη 12η θέση που βρέθηκε στον πρώτο γύρο.

Ο Brad Binder με ΚΤΜ ήταν στην 6η θέση, ενώ ο Maverick Vinales πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα με την Aprilia, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην 7η θέση. Ο Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, περιορίστηκε στην 8η θέση, με τη Yamaha να υστερεί σημαντικά στο GP Αργεντινής. Οι επόμενες τρεις θέσεις είχαν ιταλικό «χρώμα»: ο Marco Bezzecchi και ο Luca Marini με δορυφορική Yamaha ήταν στις θέσεις 9 και 11, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο Enea Bastianini με Ducati.

Ο Takaaki Nakagami με Honda κατετάγη 12ος, ενώ ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Miguel Oliveira (KTM), ήταν μόλις στη 13η θέση. Κακή ημέρα και για τον Jack Miller με Ducati, που βρέθηκε στη 14η θέση, ενώ τον τελευταίο βαθμό στο GP Αργεντινής κατέκτησε ο Alex Marquez με Honda (15η θέση).

Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 16 μέχρι 20 κατά σειρά, οι Raul Fernandez και Remy Gardner (KTM), ο Darryn Binder με Yamaha, ο Stefan Bradl με Honda και ο Andrea Dovizioso με Yamaha. Οι οδηγοί που εγκατέλειψαν ήταν οι Fabio di Giannantonio με Ducati, Pol Espargaro με Honda, Franco Morbidelli με Yamaha και Johann Zarco με Ducati.

Ο Aleix Espargaro είναι, αυτήν τη στιγμή, επικεφαλής στο Πρωτάθλημα οδηγών με 45 πόντους μετά από τρεις αγώνες. Ο επόμενος αγώνας στο MotoGP διεξάγεται σε 7 μέρες και είναι το GP ΗΠΑ, στο Austin και την πολιτεία του Texas.

Αποτελέσματα GP Αργεντινής

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles