spot_img

GP Αυστραλίας FP1: Ο Norris ταχύτερος, αλλά «πρωταγωνιστές» ήταν τα συμβάντα

Ο Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Αυστραλίας, σε μία διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από πολλά συμβάντα και μία κόκκινη σημαία. 

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε το Grand Prix Αυστραλίας, ο τρίτος αγώνας της Formula 1 για το 2024. Το FP1 στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ χαρακτηρίστηκε από διάφορα συμβάντα, με πιο σημαντικό να είναι η πρόσκρουση του Alex Albon στις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 7.

Ταχύτερος οδηγός της διαδικασίας ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:18,564 και ξεπέρασε κατά 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Max Verstappen της Red Bull Racing. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, καθώς ο τρίτος George Russell ήταν 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Νόρις.

Στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου ήταν οι έξι πρώτοι οδηγοί στο FP1. Ο Charles Leclerc με τη Ferrari SF-24 ήταν στην 4η θέση, μπροστά από τον εντυπωσιακό Yuki Tsunoda της RB, ενώ στην 6η θέση ήταν ο Sergio Perez.

Στην 7η θέση ήταν ο Lance Stroll με την Aston Martin AMR23, o οποίος ξεπέρασε τους Κάρλος Σάινθ με Ferrari, Lewis Hamilton με Mercedes και Oscar Piastri με McLaren. H διαφορά των 10 ταχύτερων οδηγών ήταν στα 0,354 δευτερόλεπτα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 


Σε όλο το FP1 είδαμε τους οδηγούς να δυσκολεύονται με τα μονοθέσιά τους και κάποιοι μάλιστα είχαν… περιπέτειες εκτός πίστας. Στην έξοδο της γρήγορης στροφής 10, είδαμε τους Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Max Verstappen και George Russell να αναγκάζονται να βγουν στα χαλίκια.

Το μεγαλύτερο συμβάν ήταν η πρόσκρουση του Alex Albon στις προστατευτικές μπαριέρες. Με 20 λεπτά για το τέλος της διαδικασίας, ο Ταϊλανδός έχασε τον έλεγχο της Williams FW46 του στο κερμπ της στροφής 7 και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο μονοθέσιό του.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών είναι προγραμματισμένη για τις 7:00πμ ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Αυστραλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles