spot_img

GP Αυστραλίας FP2: Ο Leclerc κυρίαρχος και με διαφορά από τον Verstappen

O Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Αυστραλίας, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία στο Άλμπερτ Παρκ.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Αυστραλίας με το FP2, το οποίο μας έδωσε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη συνέχεια του τριημέρου. Οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μία ώρα για να βελτιστοποιήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους, ενώ παράλληλα οι οδηγοί να κάνουν προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος μετά τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος με τη μαλακή γόμα ελαστικών ήταν κυρίαρχος και ήταν 1ος με το 1:17,277 και άφησε τον ανταγωνισμό να… ψάχνεται. Δεύτερος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, με τον Ολλανδό να είναι συνολικά 0,381 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λεκλέρ και δεν έδειξε σε κανένα σημείο να μπορεί να τον απειλήσει.

Τρίτος ήταν ο Carlos Sainz με τη δεύτερη SF-24, με τον Ισπανό λόγω της επέμβασης σκωληκοειδίτιδας που έκανε πριν από δύο εβδομάδες, δεν είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Aston Martin, με τον Lance Stroll να είναι ταχύτερος του Fernando Alonso. Η AMR24 φαίνεται να βολεύεται αρκετά στο Άλμπερτ Παρκ, με τη νέα εμπρός αεροτομή να την έχει βοηθήσει.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Στην 6η θέση και 0,674 δευτ. μακριά από την κορυφή ήταν ο George Russell της Mercedes-AMG. O Βρετανός έκανε γρήγορη προσπάθεια με το ζόρι, καθώς η W15 είναι ένα πάρα πολύ ασταθές μονοθέσιο. Τόσο ο Russell όσο και ο Lewis Hamilton στο FP1 και στο FP2 πάλευαν περισσότερο να κρατήσουν σταθερό το ατίθασο πίσω μέρος σε μία απογοητευτική ημέρα για τη γερμανική ομάδα. Ο καλύτερος χρόνος που κατάφερε ο Hamilton ήταν 1,5 δευτερόλεπτα πιο αργός του ταχύτερου στη διαδικασία Leclerc.

Στην 7η θέση ήταν ο Oscar Piastri, με τη McLaren από την κορυφή στο FP1, βρέθηκε να υπολείπεται κατά οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου στο FP2 από τον ταχύτερο Λεκλέρ. Την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Sergio Perez με Red Bull, Lando Norris με McLaren και Yuki Tsunoda με RB.

Στο FP2 δεν πήρε μέρος ο Alex Albon, λόγω του ατυχήματος που είχε στο δεύτερο μισό του FP1 νωρίτερα.

Αποτελέσματα FP2 GP Αυστραλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles