spot_img

GP Αυστραλίας FP1: Στην κορυφή Sainz και Ferrari

Ο Carlos Sainz ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το GP Αυστραλίας για το 2022, καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 για λογαριασμό της Ferrari.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στην πρώτη διαδικασία του τριημέρου, με τη θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου. Αρκετοί οδηγοί βγήκαν από το ξεκίνημα στην πίστα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να χρησιμοποιεί medium ελαστικά.

Στα πρώτα έντεκα λεπτά, οι οδηγοί συμπλήρωσαν αρκετούς γύρους προκειμένου να εξοικειωθούν με την πίστα. Ο Max Verstappen ήταν στην κορυφή των χρόνων με χρόνο 1:21.625 με soft ελαστικά, ο Charles Leclerc βρισκόταν πίσω του στα 0,304s και ο Esteban Ocon ήταν στην 3η θέση, μπροστά από τις δύο McLaren. Οι οδηγοί της βρετανικής ομάδας παρέμειναν ψηλά στην κατάταξη και στο επόμενο δεκάλεπτο, ο Lando Norris ήταν στη 2η και ο Daniel Ricciardo στην 4η θέση. Ο Verstappen κινήθηκε ταχύτερα στο 1:21.140, ενώ ο Leclerc βρισκόταν στην 3η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Η διαδικασία διεκόπη για πολύ λίγο, με την κόκκινη σημαία να εμφανίζεται, ώστε να απομακρυνθεί ένα κομμάτι που έφυγε από την RB18 του Sergio Perez στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Στη συνέχεια, οι οδηγοί βγήκαν με soft ελαστικά για μία πρώτη προσομοίωση των κατατακτήριων. Οι οδηγοί της Ferrari πήραν τα ηνία στην κατάταξη, με τον Carlos Sainz να είναι μπροστά από τον Charles Leclerc, ο Max Verstappen βρισκόταν στην 3η και ο Lewis Hamilton στην 4η θέση. Οι οδηγοί της McLaren, με τη σειρά τους, επανήλθαν στις θέσεις 4 και 6, με το Norris μπροστά από τον Ricciardo.

Ο Carlos Sainz έκανε, λίγο αργότερα, ακόμα πιο γρήγορο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:19.806 με soft ελαστικά. Ο Sebastian Vettel έφερε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας για δεύτερη φορά στη διαδικασία, καθώς σταμάτησε με την Aston Martin στα πρώτα μέτρα του sector 3. Τελευταία γρήγορη προσπάθεια ήταν αυτή του Sergio Perez, που ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης.

Ο Carlos Sainz, λοιπόν, με Ferrari παρέμεινε ο ταχύτερος του FP1 με χρόνο 1:19.806, με τον teammate του, Charles Leclerc, να είναι στη 2η θέση στα 0,571s πίσω του. Στις θέσεις 3 και 4 βρέθηκαν οι οδηγοί της Red Bull Racing, με τον Sergio Perez (+0,593s) μπροστά από τον Max Verstappen (+0,820s). Ο Lando Norris με McLaren συμπλήρωσε την πρώτη 5άδα και ο Esteban Ocon με Alpine βρισκόταν στην 6η θέση.

Ο Lewis Hamilton με Mercedes κατετάγη 7ος, με τον Daniel Ricciardo με McLaren να βρίσκεται στην 8η θέση. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Fernando Alonso με Alpine και ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo. Ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri ήταν στην 11η θέση και ο George Russell με Mercedes ολοκλήρωσε το FP1 στη 12η θέση.

Ο Sebastian Vettel με Aston Martin περιορίστηκε στη 13η θέση στην πρώτη του διαδικασία για το 2022, με τον Pierre Gasly με AlphaTauri να τον διαδέχεται στη 14η θέση. Οι Guanyu Zhou με Alfa Romeo και Lance Stroll με Aston Martin ήταν στις θέσεις 15 και 16. Ο Alex Albon βρέθηκε στη 17η θέση, με το Nicholas Latifi στη 19η για τη Williams, ενώ για λογαριασμό της Haas ο Kevin Magnussen κατετάγη 18ος και ο Mick Schumacher στην 20ή και τελευταία θέση.

Αποτελέσματα FP1 – GP Αυστραλίας 

Image

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles