spot_img

GP Αυστραλίας FP2: Ο Leclerc ταχύτερος για τη Ferrari

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Αυστραλίας, με τη Ferrari να κάνει το δύο στα δύο την Παρασκευή.

Η Ferrari διατήρησε το προβάδισμα στους χρόνους και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστραλίας. Ο Charles Leclerc ήταν ταχύτερος, με τους Max Verstappen και Carlos Sainz να τον ακολουθούν. Το FP2 ξεκίνησε με αυξημένη συννεφιά, με τη θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στου 30 βαθμούς Κελσίου. Η γόμα ελαστικών που χρησιμοποιήθηκε, κατά κύριο λόγο, στο ξεκίνημα ήταν η medium, ορισμένοι οδηγοί βγήκαν με hard.

Ο Valtteri Bottas, μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, ήταν στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τη Ferrari του Charles Leclerc. Οι McLaren είχαν τις θέσεις 3 και 4, με το Norris μπροστά από τον Ricciardo, ενώ ο Carlos Sainz έκλεινε την πρώτη πεντάδα. Οι οδηγοί της Ferrari απάντησαν άμεσα, με τον Ισπανό να κινείται στο 1:19.979 και τον Leclerc να τον ακολουθεί στα 0,196s πίσω του στη 2η θέση. Ο Fernando Alonso ανέβηκε στην 4η θέση, ενώ η Red Bull Racing στα πρώτα είκοσι λεπτά είχε τους Verstappen και Perez στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Σταδιακά οι οδηγοί έβαλαν τα soft ελαστικά για να κάνουν προσομοίωση των κατατακτήριων. Οι πρώτες σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους ήρθαν από τη Ferrari, με τον Carlos Sainz να κατεβάζει τον ταχύτερο χρόνο στο 1:19.568 και τον Leclerc να είναι πίσω του στα 0,203s. Ο Fernando Alonso, ωστόσο, τέθηκε επικεφαλής λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών με χρόνο 1:19.537. Παράλληλα, ο Lando Norris ήταν στην 4η θέση με τη McLaren να δείχνει βελτιωμένη.

Οι οδηγοί της Ferrari βελτίωναν συνεχώς το χρόνο τους, με τον Leclerc να διαδέχεται τον teammate του στην κορυφή των χρόνων με χρόνο 1:18.978. Ο Sainz βρισκόταν στα 0,398s πίσω του, ενώ τις θέσεις 3 με 6 μοιράζονταν οι δύο Alpine με τις δύο Red Bull Racing. Ο Max Verstappen ήταν ο τελευταίος που έκανε γρήγορη προσπάθεια, με τον Ολλανδό να μπαίνει ανάμεσα στις δύο Ferrari στη 2η θέση, έχοντας διαφορά 0,245s από την κορυφή. Στα τελευταία 15 λεπτά, οι οδηγοί αναλώθηκαν στο να δουλέψουν το ρυθμό αγώνα τους. Η διαδικασία, επίσης, είχε την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας, καθώς έφυγε ένα κομμάτι από το μονοθέσιο του Lance Stroll (Aston Martin) στο sector 3.

Ο Charles Leclerc με Ferrari, συνεπώς, ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:18.978, με τον Max Verstappen με Red Bull Racing να βρίσκεται στη 2η θέση με 0,245s διαφορά. Ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 3η θέση, με διαφορά 0,398s από τον teammate του, ενώ ο Fernando Alonso με Alpine βρέθηκε στην 4η θέση. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ολοκλήρωσε το FP1 στην 5η θέση, με τον Esteban Ocon με Alpine να καταλήγει στην 6η θέση.

Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo βρέθηκε στην 7η θέση, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονταν, επίσης, οι δύο McLaren, με τον Lando Norris στην 8η και τον Daniel Ricciardo στη 10η θέση. Ο Pierre Gasly με AlphaTauri ήταν ανάμεσά τους στην 9η θέση. Οι Mercedes ήταν λίγο πίσω με τους George Russell στην 11η και τον Lewis Hamilton στη 13η θέση. Ο Yuki Tsunoda με AlphaTauri «χώριζε» τους οδηγούς της γερμανικής ομάδας στη 12η θέση.

Ο Lance Stroll με Aston Martin κατετάγη 14ος, με τον Guanyu Zhou με Alfa Romeo να τον ακολουθεί στη 15η θέση. Η Haas είχε τους Kevin Magnussen και Mick Schumacher στις θέσεις 16 και 18 αντίστοιχα. Τέλος, η Williams είχε τον Alex Albon στη 17η και το Nicholas Latifi στη 19η θέση. Ο Sebastian Vettel με Aston Martin δε συμμετείχε στο FP2, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο FP1.

Αποτελέσματα FP2 – GP Αυστραλίας

Image

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles