spot_img

GP ΗΠΑ FP2: Ο Zarco έκανε την έκπληξη

Ο Johann Zarco της Pramac Racing Ducati ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο FP2 του GP ΗΠΑ, μπροστά από τους Jack Miller και Fabio Quartararo.

Η πίστα στο Austin αποκτούσε όλο και περισσότερη πρόσφυση, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους αναβάτες του MotoGP να κινηθούν ταχύτερα, με τα τελευταία λεπτά του FP2 να θυμίζουν κατατακτήριες. Η Ducati ήταν η ταχύτερη μοτοσικλέτα, με τον Johann Zarco να είναι στην πρώτη θέση με τη δορυφορική Pramac και τον Jack Miller με την εργοστασιακή ομάδα να τον ακολουθεί στα 0,247s. Αρκετά κοντά ήταν και ο Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, ο οποίος έκανε τον τρίτο χρόνο και είχε διαφορά 0,295s από την κορυφή. Ακόμα μία Ducati είχε η 4η θέση, με τον Enea Bastianini να τερματίζει στην 4η θέση.

Η Suzuki είχε τον Alex Rins στην 5η και τον Joan Mir στην 8η θέση. Ανάμεσά τους στις θέσεις 6 και 7 βρέθηκαν οι επίσης Ισπανοί Marc Marquez με Honda και Maverick Vinales με Aprilla. Ο Francesco Bagnaia με Ducati ήταν στην 9η θέση, ενώ η επόμενες τρεις θέσεις είχαν και αυτές ισπανικό «χρώμα». Ο Jorge Martin με Ducati ήταν στη 10η θέση, ο Aleix Espargaro με Aprilla στην 11η και ο Pol Espargaro με Honda ολοκλήρωσε το FP2 στη 12η θέση.

Η πρώτη ΚΤΜ ήταν μόλις στη 13η θέση με τον Brad Binder, με τη Ducati του Luca Marini να καταλαμβάνει τη 14η θέση και τον Andrea Dovizioso με Yamaha τη 15η θέση. Οι LCR Honda βρισκόταν με τους Alex Marquez και Takaaki Nakagami στις θέσει 16 και 17, ενώ ο Fabio di Giannantonio με Ducati ήταν στη 18η θέση.

Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 19 μέχρι 24 οι Marco Bezzecchi με Ducati, Remy Gardner με KTM, Franco Morbidelli με Yamaha, Darryn Binder με Yamaha και οι ΚΤΜ των Raul Fernandez και Miguel Oliveira.

Η αγωνιστική δράση στο MotoGP συνεχίζεται το Σάββατο, με το FP3 να διεξάγεται στις 17:55 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα Παρασκευής – FP2 GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles