spot_img

GP Αυστραλίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Ήρθε η ώρα να πάρουμε μολύβι και χαρτί και να σημειώσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πρόγραμμα του επερχόμενου GP Αυστραλίας της Formula 1.

Μετά από κενό μίας εβδομάδας, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει με ένα πολυαγαπημένο Grand Prix. Ο τρίτος σταθμός για το 2024 είναι το σιρκουί πόλης του Άλμπερτ Παρκ που θα φιλοξενήσει το Grand Prix Αυστραλίας το τριήμερο 22-24 Μαρτίου. Αυτή τη φορά, ο αγώνας θα διεξαχθεί ημέρα Κυριακή, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα Grand Prix (σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία) που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Η πίστα του Άλμπερτ Παρκ εισήλθε στο πρόγραμμα της Formula 1 το 1996 και σε πολλές περιπτώσεις έχει φιλοξενήσει πρεμιέρες σεζόν. Στη σημερινή της μορφή έχει μήκος 5.278 μέτρα και αποτελείται από 14 στροφές. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 58 γύρους.

Πολυνίκης στο Grand Prix Αυστραλίας είναι ο Michael Schumacher με 4 νίκες, ενώ ο Lewis Hamilton έχει τις περισσότερες pole position με 7 στο σύνολο. Το 2023 νικητής αναδείχθηκε ο Max Verstappen της Red Bull Racing. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Sergio Perez με 1:20,235.

Ο Verstappen οδεύει στο Άλμπερτ Παρκ έχοντας κερδίσει τους δύο αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα. Ο μόνος προς ώρας που τον κυνηγάει από κοντά στη βαθμολογία είναι ο Perez, ο οποίος υπολείπεται 15 βαθμούς από τον teammate του. Στον αγώνα αναμένεται να λάβει μέρος κανονικά ο Carlos Sainz, καθώς έχει αναρρώσει από την επέμβαση για αφαίρεση σκωληκοειδούς απόφυσης. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν κάποια από τις ομάδες θα έχει αναβαθμίσεις στην Αυστραλία ή αν θα περιμένουν την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του σπορ από τον Μάιο.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στην Αυστραλία. Πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες ελαστικών από την γκάμα της ιταλικής φίρμας, κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει στρατηγικές δύο pit-stop στον αγώνα.

To GP Αυστραλίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και συζήτηση για τον εμφύλιο στη Red Bull. Ακούστε την πατώντας κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Πρόγραμμα Grand Prix Αυστραλίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 22 Μαρτίου

3:30-4:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

7:00-8:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 23 Μαρτίου

3:30-4:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

7:00-8:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 24 Μαρτίου

6:00 – Αγώνας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles