spot_img

GP Αυστρίας FP2: Η Ferrari στην κορυφή με τον Sainz

O Carlos Sainz ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Αυστρίας, με τη Scuderia Ferrari να ολοκληρώνει στο 1-2 μία κρίσιμη περίοδο πριν τον Αγώνα Sprint.

Αρκετά μονοθέσια έκαναν από νωρίς την είσοδό τους στην πίστα, με soft ή medium ελαστικά. Με δεδομένο πως ακολουθούσε αγώνας Sprint και όχι η διαδικασία των κατατακτηρίων, οι χρόνοι αναμένονταν να είναι αρκετά πιο αργοί από αυτούς της Παρασκευής. Στα πρώτα λεπτά, οι οδηγοί της Ferrari αντάλλαζαν ταχύτερους χρόνους, με το Leclerc να κατεβαίνει στο 1:09.620, ενώ ο Norris ήταν ο μόνος που ακολουθούσε σχετικά κοντά στην 3η θέση.

Ο Max Verstappen στις πρώτες του προσπάθειες έπεσε μέχρι το 1:08.966, με το Sainz να ανεβαίνει στη 2η θέση στα 0,184s πίσω του, ενώ κοντά τους βρισκόταν και ο Russell στην 3η θέση (+0,274s). Οι Leclerc και Gasly ήταν οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με την κορυφή στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, ενώ ο Albon είχε ανέβει στην 6η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι οδηγοί της Alpine σημείωσαν αξιόλογους χρόνους, με τον Alonso να βρίσκεται στην 4η και τον Ocon στην 6η θέση. Λίγο αργότερα, ο Perez σημείωσε τον 3ο χρόνο, με τον Alonso να ανεβαίνει, με τη σειρά του, στη 2η θέση. Ο teammate του, Ocon, ήταν ταχύτερος και βρέθηκε μόλις 0,049s πίσω από το Verstappen.

Η κορυφή άλλαξε χέρια λίγο μετά τη συμπλήρωση 36 λεπτών, με το Leclerc να γυρνά στο 1:08.660, ενώ λίγο μετά ο Sainz κινήθηκε κατά 0,050s ταχύτερα. Οι οδηγοί της Ferrari χρησιμοποιούσαν soft ελαστικά. Στα τελευταία 15 λεπτά, ο Hamilton βγήκε για πρώτη φορά στην πίστα μετά το χθεσινό του ατύχημα, κάνοντας τον 9ο χρόνο με soft ελαστικά. Το φινάλε του FP2 δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές στις πρώτες θέσεις.

Ο Carlos Sainz ήταν κατά 0,050s μπροστά από τον Charles Leclerc στο 1-2 της Ferrari, με το Max Verstappen με Red Bull Racing να έπεται στην 3η θέση. Οι Fernando Alonso και Esteban Ocon κατέλαβαν τις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα, για λογαριασμό της Alpine. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing βρέθηκε στην 6η θέση. Η Mercedes είχε τον George Russell στην 7η και το Lewis Hamilton στην 9η θέση, ενώ ανάμεσά τους ήταν ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo (8η θέση).

Ο Lando Norris με McLaren ολοκλήρωσε το FP2 στη 10η θέση, με την Aston Martin να βελτιώνει ελαφρώς την εικόνα της, έχοντας το Lance Stroll στην 11η και το Sebastian Vettel στη 13η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Pierre Gasly με Alpha Tauri στη 12η θέση. Ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo βρέθηκε στη 14η θέση, με το Mick Schumacher με Haas να έπεται στη 15η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 16 μέχρι 20, οι Alex Albon (Williams), Daniel Ricciardo (McLaren), Kevin Magnussen (Haas), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) και Nicholas Latifi (Williams).

Αποτελέσματα FP2 GP Αυστρίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles