spot_img

GP Αυστρίας Sprint: Άνετη νίκη για Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του Αγώνα Sprint για το GP Αυστρίας, επικρατώντας με άνεση των δύο οδηγών της Scuderia Ferrari.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing κέρδισε και το δεύτερο αγώνα Sprint του 2022 στο GP Αυστρίας, με τις Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz να ακολουθούν.

Ο καιρός ήταν και πάλι αίθριος, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στους 21 και 37 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις επιλογές ελαστικών, οι Albon, Stroll, Latifi και Vettel εκκινούσαν το Sprint με soft, οι υπόλοιποι με medium.

Ο Alonso αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και δεν εκκίνησε το Sprint, ενώ ο Zhou έμεινε λίγα μέτρα πριν πάρει τη θέση του στο grid. Ο Κινέζος πήγε στο pitlane για να εκκινήσει.

Μετά από έναν έξτρα γύρο σχηματισμού, το Sprint ξεκίνησε με διάρκεια 23 γύρων, πλέον. Ο Verstappen υπερασπίστηκε τη θέση του από τον Leclerc, ο οποίος έχασε για λίγο τη θέση του από τον Sainz, όμως την ανέκτησε στη στροφή 4. Οι Russell, Ocon, Magnussen και Schumacher διατήρησαν και αυτοί τη θέση τους, με τους Perez, Bottas και Albon να συμπληρώνουν τη δεκάδα. Λίγο πίσω, υπήρξε επαφή του Hamilton με τον Gasly, με το Γάλλο να πέφτει στη 18η θέση. Ο Hamilton έπεσε στην 11η θέση, όμως γρήγορα πέρασε τον Albon και ανέβηκε 10ος.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Verstappen είχε ήδη μία διαφορά ασφαλείας στα 2,2s μετά από πέντε γύρους από το Leclerc, ενώ και ο Sainz ήταν στην 3η θέση αρκετά μακριά από το Russell. Οι οδηγοί της Ferrari έδωσαν προσωρινά μεγάλη μάχη για τη 2η θέση και «διακινδύνευσαν» τους πόντους της ιταλικής ομάδας. Ο Hamilton έκανε ακόμα ένα προσπέρασμα στον Bottas για την 9η θέση.

Στον 8ο γύρο, ο Perez προσπέρασε τον Schumacher για την 7η θέση στη στροφή 2, ενώ έπραξε τον ίδιο και στο Magnussen ένα γύρο αργότερα στο ίδιο σημείο. Στο 10ο γύρο, ο Vettel έδινε μάχη με τον Albon, υπήρξε επαφή και ο Γερμανός είχε μία έξοδο, πέφτοντας στη 19η θέση. Παράλληλα, ο Perez πέρασε και τον Ocon στο 12ο γύρο και «σκαρφάλωσε» στην 5η θέση.

Στους τελευταίους γύρους το μόνο ενδιαφέρον ήταν η μάχη του Schumacher με τον Hamilton, ενώ και ο Bottas «καραδοκούσε» πίσω τους. Ο οδηγός της Mercedes, τελικά, κατάφερε να ανέβει στην 8η θέση στον 22ο γύρο. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη αλλαγή στον αγώνα Sprint του GP Αυστρίας.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing νίκησε στο Sprint του Red Bull Ring, με τις Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz να έπονται στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Ο George Russell με Mercedes τερμάτισε εύκολα στην 4η θέση, ενώ ο Sergio Perez με Red Bull Racing ανέκαμψε από τη 13η μέχρι την 5η θέση.

Ο Esteban Ocon με Alpine βρέθηκε στην 6η θέση, με τον Kevin Magnussen με Haas να ακολουθεί στην 7η θέση, ενώ ο Lewis Hamilton με Mercedes πήρε τον τελευταίο βαθμό, τερματίζοντας στην 8η θέση. Οριακά εκτός βαθμολόγησης έμεινε ο Mick Schumacher με Haas στην 9η θέση, ενώ ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Οι McLaren είχε τους Lando Norris και Daniel Ricciardo στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα, ενώ ο Lance Stroll με Aston Martin ήταν στη 13η θέση. Την κατάταξη του Sprint συμπλήρωσαν, από τις θέσεις 14 μέχρι 18, οι Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Alex Albon (Williams), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) και Nicholas Latifi (Williams). Ο Sebastian Vettel με Aston Martin εγκατέλειψε στο φινάλε, έχοντας ζημιά στο μονοθέσιό του και ο Fernando Alonso με Alpine δεν εκκίνησε τον αγώνα Sprint του GP Αυστρίας.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint GP Αυστρίας

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles