spot_img

Leclerc: «Απλά θέλω έναν καθαρό αγώνα»

Ο Charles Leclerc στοχεύει σε έναν αγώνα χωρίς απρόοπτα στο GP Αυστρίας, ώστε να συγκεντρώσει τους πόντους που πιστεύει πως του αναλογούν εντός πίστας.

Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες του GP Αυστρίας στη 2η θέση και θα εκκινήσει στο πλάι του Max Verstappen τον αγώνα Sprint στο Red Bull Ring το Σάββατο. Ο Μονεγάσκος δεν κατάφερε να σημειώσει την 6η φετινή του pole position για μόλις 0,029s, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που δεν τον προβλημάτισε ιδιαίτερα. Η μεγάλη επιθυμία του οδηγού της Ferrari είναι να σταματήσει να στερείται πόντους από τους αγώνες, κάτι που έχει συμβεί με διάφορους τρόπους στους 4 εκ των τελευταίων 5 που διεξήχθησαν στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Charles Leclerc έκανε, αμέσως μετά τη λήξη των κατατακτηρίων του GP Αυστρίας, ένα πρώτο σχόλιο για την επίδοσή του.

«Νομίζω πως και οι τρεις μας ήμασταν πολύ κοντά, ήταν συναρπαστικές κατατακτήριες. Στον τελευταίο μου γύρο δυσκολεύτηκα λίγο στο να επαναφέρω τα ελαστικά μου (σε κατάλληλη θερμοκρασία), μετά από μία τόσο μεγάλη αναμονή στα pit. Ο Max (Verstappen) ήταν απλά λίγο πιο γρήγορος, συνεπώς του αξίζουν συγχαρητήρια και ελπίζω πως θα έχουμε έναν ωραίο αγώνα (Sprint) αύριο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Μονεγάσκος απάντησε σε σχετική ερώτηση για την προσέγγιση που θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο του GP Αυστρίας, μετά τις πρόσφατες βαθμολογικές του απώλειες.

«Απλά θέλω να έχω έναν καθαρό αγώνα. Προφανώς οι τελευταίοι πέντε αγώνες, κατά κάποιον τρόπο, ήταν καταστροφή από τη δική μου πλευρά. Συνεπώς, απλά ελπίζω πως τα πάντα θα εξελιχθούν ομαλά και επιτέλους θα συγκεντρώσουμε τους πόντους που αξίζουμε».

Ο Charles Leclerc βρίσκεται 43 πόντους μακριά από τον πρωτοπόρο Max Verstappen στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας χάσει για διάφορους λόγους το αντίστοιχο προβάδισμα 34 πόντων που είχε στους πρώτους τρεις αγώνες. Ο Μονεγάσκος αναζητεί την πρώτη του νίκη από το GP Αυστραλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles