spot_img

O Verstappen απόλαυσε τον Αγώνα Sprint

Ο Max Verstappen είναι πολύ ικανοποιημένος για την νίκη του στον αγώνα Sprint στο Grand Prix Αυστρίας. Κλείδωσε επιπλέον 8 βαθμούς στο Πρωτάθλημα και θα εκκινήσει από την κορυφή του grid στον αγώνα της Κυριακής. 

Ο Ολλανδός έκανε πολύ καλή εκκίνηση και κράτησε πίσω του της δυο Ferrari, οι οποίες βρέθηκαν στην συνέχεια να μονομαχούν μεταξύ τους. Άνοιξε γρήγορα την διαφορά του και κράτησε εκτός ζώνης DRS τον Charles Leclerc στην δεύτερη θέση παρά το γεγονός ότι ο Μονεγάσκος σημείωνε τον ταχύτερο γύρο. Ο ρυθμός της F1-75 αν και γρήγορος δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Verstappen, ο οποίος παρέμεινε σταθερά πρωτοπόρος κάνοντας συντήρηση στα ελαστικά του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στις δηλώσεις του μετά τον Αγώνα Sprint ήταν αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοσή του. 

«Ήταν ένας αρκετά καλός αγώνας και ήταν όμορφο να βλέπεις τον πορτοκαλί καπνό των φιλάθλων παντού. Είχα πολύ καλό ρυθμό στην αρχή και στην συνέχεια ο ρυθμός μας ήταν παρόμοιος σχεδόν. Ήταν ακριβώς όπως περιμένεις έναν Aγώνα Sprint να κυλήσει το πόδι πατημένο στο γκάζι».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Ο Verstappen τόνισε πως στον αυριανό αγώνα τα πράγματα θα είναι διαφορά καθώς θα παίξει ρόλο η στρατηγική των pit stop. Οι Pirelli έχει επιλέξει το πιο μαλακό σετ ελαστικών για την αυστριακή πίστα όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. 

Παρά το γεγονός πως οι δυο Ferrari δεν πρόλαβαν να κλείσουν την διαφορά, είχαν ανταγωνιστικό ρυθμό. Ο Verstappen δήλωσε πως έχει αρκετή αυτοπεποίθηση στον ίδιο και στις δυνατότητες της RB18, ώστε να επαναλάβει την σημερινή του επίδοση και την Κυριακή.  

«Στην αρχή που μονομαχούν είχα την ευκαιρία να αυξήσω την διαφορά αλλά μετά ο ρυθμός του ήταν πολύ κοντά με εμάς. Οπότε αύριο περιμένω πως η μονομαχία θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο αγώνας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και θα είναι πιο περίπλοκη η διαχείριση των ελαστικών. Το μονοθέσιο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν μερικά μικροπράγματα που πρέπει να ρυθμίσουμε αλλά σε γενικές γραμμές ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο».

Η εκκίνηση του Grand Prix Αυστρίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 16:00.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles