spot_img

GP Αυστρίας: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο με αγωνιστική δράση για τη Formula 1, η οποία παραμένει στην Ευρώπη και «κατηφορίζει» στο Red Bull Ring για το GP Αυστρίας και παρακάτω ακολουθεί το πρόγραμμα.

Η Formula 1 συνεχίζει με back to back αγώνες, με το GP Αυστρίας να διαδέχεται το ερχόμενο τριήμερο το GP Μεγάλης Βρετανίας. Το πρωτάθλημα αναμένεται να παραμείνει στην Ευρώπη μέχρι το Σεπτέμβριο, με τον αγώνα στο Red Bull Ring να είναι ο 5ος αγώνας στη «γηραιά» ήπειρο. 

Το GP Αυστρίας είναι ένας ακόμα παραδοσιακός αγώνας στη Formula 1, με την πρώτη του επίσημη διεξαγωγή να χρονολογείται το 1964, ενώ η αντίστοιχη ανεπίσημη συνέβη ένα χρόνο νωρίτερα. Μέχρι το 1968, οι αγώνες διεξάγονταν στην πίστα του Zeltweg, ενώ από το 1969 μεταφέρθηκε στην πίστα που σήμερα φέρει την ονομασία Red Bull Ring. 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Για την ιστορία, η πίστα έχει αλλάξει δύο φορές ονομασία, αλλά και χάραξη: αρχικά ονομαζόταν Österreichring, είχε μήκος 5.942 χιλιόμετρα και παρέμεινε μέχρι το 1987 στο πρόγραμμα αγώνων. Η πίστα επέστρεψε το 1996, μετονομάστηκε σε A1-Ring και άλλαξε η χάραξή της, με το μήκος να μειώνεται στα 4.326 χιλιόμετρα. Η παραμονή του GP Αυστρίας κράτησε μέχρι το 2003. Έκτοτε, η Red Bull αγόρασε την πίστα και αυτή επέστρεψε στη Formula 1 το 2004 με την ονομασία Red Bull Ring.

Στον τομέα των στατιστικών, οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες στο GP Αυστρίας είναι οι Alain Prost και Max Verstappen με 3, ενώ αρκετοί οδηγοί μετρούν δύο επιτυχίες, ανάμεσά τους οι Michael Schumacher και Mika Hakkinen. Από τους εν ενεργεία οδηγούς, πέραν του Verstappen, δύο φορές έχει κερδίσει ο Valtteri Bottas και μία ο Lewis Hamilton. Στους κατασκευαστές, η McLaren έχει σημειώσει 6 νίκες σε επίσημο επίπεδο, με τη Ferrari και τη Mercedes να έπονται με πέντε. Επίσης, οι Williams και Red Bull Racing μετρούν 3 επιτυχίες.

Το τριήμερο του GP Αυστρίας θα είναι το δεύτερο τη φετινή σεζόν που θα έχει αγώνα Sprint, μετά από αυτό του GP Εμίλια-Ρομάνια. Η μετάδοση όλων των περιόδων στο Red Bull Ring θα πραγματοποιηθεί από τη δημόσια (ΕΡΤ Sports, ΕΡΤ 2) και τη συνδρομητική (Cosmote Sport 5).

Πρόγραμμα F1 – GP Αυστρίας

Παρασκευή 8 Ιουλίου

14:30-15:30 | 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP1)

18:00-19:00 | Κατατακτήριες δοκιμές (Qualifying)

Σάββατο 9 Ιουλίου

13:30-14:30 | 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών (FP2)

17:30-18:30 | Αγώνας Sprint (F1 Sprint)

Κυριακή 10 Ιουλίου

16:00-18:00 | Αγώνας (Race)

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles