spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP1: Verstappen και 1-2 για την Red Bull

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην 1η θέση του FP1 για το GP του Αζερμπαϊτζάν, με την Red Bull να κάνει το 1-2 για πρώτη φορά φέτος.

O Ολλανδός, έκανε ένα σερί πολύ γρήγορων γύρων μετά το μέσον της διαδικασίας και σταμάτησε στο 1:44.410 που ήταν και ο ταχύτερος γύρος της διαδικασίας. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo, ο οποίος ήταν 0.5s πιο αργός από τον teammate του. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sebastian Vettel, ο οποίος έκανε τον γρήγορο γύρο του με την soft γόμα ελαστικών λίγο πριν τη κόκκινη σημαία.

Ανάμεικτα συναισθήματα για την Mercedes, καθώς ο Hamilton ήταν 1ος με την soft γόμα, όμως και οι δύο οδηγοί της δεν βρήκαν καθαρό πέρασμα με την super-soft. Έτσι περιορίστηκαν στις θέσεις 5 και 6.

Με την έναρξη της διαδικασίας, πολλοί οδηγοί μπήκαν στη πίστα για τους καθιερωμένους installation laps. H πίστα ήταν αρκετά βρώμικη στην αρχή της διαδικασίας και η πρόσφυση ελάχιστη.

Οι δύο Haas ήταν εκείνες που συμπλήρωσαν τους πρώτους χρόνους στη διαδικασία, με την soft γόμα ελαστικών. Αυτό έδωσε το έναυσμα και στους υπόλοιπους για να βγουν στη πίστα για να κάνουν τους χρόνους τους.

Στην συμπλήρωση 30 λεπτών, ο Felipe Massa είχε ανέβει στην 1η θέση, με χρόνο στο 1:46.664 με την soft γόμα. Οι δύο Red Bull και ο Ericsson ήταν μόνο με την medium γόμα, ενώ οι δύο McLaren και ο Wehrlein ήταν με την super-soft. Στόχος των ομάδων, ήταν να κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα ελαστικά.

Ο Ocon βελτίωσε τον χρόνο του οδηγού της Williams, όμως ο Lewis Hamilton έγραψε το 1:45.497 με την  soft γόμα και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Verstappen από τη μεριά του, ήταν 0.9s πιο αργός από τον Βρετανό, όμως ήταν στη 3η θέση. Οι δύο Ferrari ήταν στις θέσεις 7 και 9, όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε τους χρόνους των ομάδων.

Μόνο οι δύο Toro Rosso δεν είχαν συμπληρώσει χρόνους, με τον Carlos Sainz να βγαίνει μετά τα πρώτα 45 λεπτά, αλλά μόνο για installation lap.

Από εδώ και πέρα, οι ομάδες θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το set-up, να πειραματιστούν, και στη συνέχεια να πάνε για τους πρώτους πραγματικά γρήγορους γύρους. Μία πρώτη γεύση για το τι θα δούμε στο τριήμερο θα πάρουμε από εδώ και πέρα.

Ο Max Verstappen, με την super-soft γόμα έκανε ταχύτερο γύρο στο 1:45.409 και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Ολλαδνός έκανε ακόμα έναν γρήγορο γύρο και βελτίωσε κι άλλο στο 1:44.762, ενώ ο Bottas με την super-soft ανέβηκε 3ος, πίσω από τον teammate του. Φαίνεται, πως προς το παρόν, η super-soft δίνει στον 2ο ή στον 3ο γύρο την καλή απόδοση.

Πράγματι, ο Verstappen συνέχισε να μειώνει και έφτασε στο 1:44.410, ενώ την ίδια ώρα η Ferrari συνέχισε με την soft γόμα και στους δύο οδηγούς της. Ο Perez ανέβηκε στην 2η θέση, ενώ οι οδηγοί της Mercedes δεν έκαναν καθαρό χρόνο με την super-soft.

O Ricciardo μόλις που πρόλαβε να κάνει τον 2ο χρόνο, 0.4s πιο αργό από τον teammate του, ενώ ο Sebastian Vettel ανέβηκε στην θέση. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Sergio Perez χτύπησε στον τοίχο στη στροφή 8 και διέλυσε το μονοθέσιό του. Έτσι, βγήκε η κόκκινη σημαία, με 20 λεπτά να απομένουν για το τέλος της διαδικασίας.

Η διαδικασία συνεχίστηκε τα τελευταία 5 λεπτά, όμως κανένας δεν βελτίωσε και ο Verstappen παρέμεινε στην 1η θέση.

Αποτελέσματα FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles