spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι πιθανές στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 στη μάχη του Μπακού για το GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο τέταρτος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και απρόβλεπτο Grand Prix. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών και ο Αγώνας Σπριντ μας έδωσαν μία πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 51 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται απρόβλεπτοι. To σιρκουί του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν είναι μία διαδρομή που προσφέρει ευκαιρίες για προσπέρασμα και για το λόγο αυτό, αναμένουμε συναρπαστικές μάχες.

Η νίκη στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στους οδηγούς της Red Bull Racing και τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος μπορεί να πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο οι δύο RB19 είναι πολύ δυνατές σε ρυθμό αγώνα. Η στρατηγική και η φθορά ελαστικών αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σημερινή μάχη. Επιπλέον, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι τακτική θα ακολουθήσουν σήμερα οι Mercedes-AMG και Aston Martin.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, όλοι οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους, τουλάχιστον ένα φρέσκο σετ της μεσαίας και σκληρής γόμας ελαστικών. Όσοι οδηγοί δεν έφτασαν στο Q3, έχουν ένα τουλάχιστον φρέσκο σετ της μαλακής γόμας ελαστικών. Στη μάχη για τη νίκη, οι οδηγοί της Red Bull Racing, έχουν δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας διαθέσιμα, ενώ αυτοί της Ferrari ένα.

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μέση γόμα ελαστικών, με την πρώτη αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 13 και 20. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα ελαστικών.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι και πάλι το ένα pit-stop, με την Pirelli προτείνει τη χρήση της σκληρής γόμας στο πρώτο stint του Grand Prix. Το παράθυρο της πρώτης αλλαγής ελαστικών είναι μεταξύ των γύρων 38 με 45 για τη μαλακή γόμα. Μία ακόμη εναλλακτική προτείνει η ιταλική φίρμα, με τις δύο στάσεις τα pit να είναι η πιο αργή επιλογή. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, καθώς αυτό μπορεί να ανακατέψει τις στρατηγικές.

Το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1 και ANT1+.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles