spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν Σπριντ: Ο Perez έκανε το καθήκον του

Ο Sergio Perez ήταν ο πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ της Formula 1 για το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, μπροστά από τους Charles Leclerc και Max Verstappen. 

Ασταμάτητος ξανά ο ρυθμός της Red Bull Racing στο Αζερμπαϊτζάν και ο Sergio Perez ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου Αγώνα Σπριντ της φετινής σεζόν. Ο Charles Leclerc παρά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου, όπου κλείδωσε την pole position τόσο για τον αγώνα sprint όσο και για τον αγώνα της Κυριακής, δεν κατάφερε να αμυνθεί στην ασταμάτητη ταχύτητα της RB19 και τερμάτισε στη 2η θέση. Την τριάδα της κορυφής έκλεισε ο Max Verstappen, ο οποίος με πρόβλημα στο μονοθέσιό του δεν κατάφερε να πιέσει και συμβιβάστηκε για την 3η θέση. Την βαθμολογούμενη οχτάδα συμπλήρωσαν οι George Russell, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Lewis Hamilton και Lance Stroll.

Εκκίνηση

Πολύ καλή εκκίνηση από την pole έκανε ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari και κράτησε την πρωτοπορία του αγώνα. Σκληρή μάχη δόθηκε ανάμεσα στους Max Verstappen και George Russell για την 3η θέση με τον νεαρό Βρετανό της Mercedes-AMG να πιέζει στα όρια και τελικά να προσπερνά τον Ολλανδό στην στροφή 3 της πίστα. Ο Verstappen μάλιστα είχε μικρή επαφή με τον τοίχο στην έξοδο της 2η στροφής και παραπονέθηκε στους μηχανικούς του ότι ο Russell τον έβγαλε εκτός πίστας.

Αυτοκίνητο ασφαλείας

Στον 2ο μόλις γύρο το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας τέθηκε σε εφαρμογή καθώς το μονοθέσιο του Yuki Tsunoda είχε επαφή με τον τοίχο και με σοβαρή ζημιά στην ΑΤ04 του επέστρεψε στα pits με μόνο τρεις ρόδες στο μονοθέσιο. Ένα γύρο αργότερα το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα, καθώς υπήρχαν αρκετά θραύσματα στο οδόστρωμα και μερικοί οδηγοί μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών. Παράλληλα, ο Verstappen ενημερώθηκε από την ενδοεπικοινωνία της ομάδας πως το πάτωμα και τα side pods στο μονοθέσιό του είχαν φθορά από τα θραύσματα στην πίστα.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε στο 5ο γύρο και ο Leclerc έθεσε το ρυθμό αγώνα στην επανεκκίνηση με τον Verstappen να ανακτά την 3η θέση από τον Russell. Ο Sergio Perez άρχισε να πιέζει το Μονεγάσκο και με τη βοήθεια του DRS προσπέρασε τον Leclerc για την 1η θέση χωρίς μεγάλη δυσκολία στην ευθεία τερματισμού. Ασταμάτητη για μια ακόμα φορά η ταχύτητα της RB19. Στο δωδέκατο γύρο ο Lance Stroll έκανε εκπληκτική προσπέραση στον Alexander Albon για την 8η και τελευταία θέση εντός βαθμών. Οι διαφορές παρέμειναν κατά κύριο λόγο σταθερές με τον Perez να ανοίγει την διαφορά στην κορυφή. Ο Verstappen δεδομένου της μικρής βλάβης στην RB19 δεν ρίσκαρε να πιέσει τον Leclerc για τη 2η θέση και τον επιπλέον βαθμό.

Η εκκίνηση του αυριανού αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Αποτελέσματα Αγώνα Σπριντ GP Αζερμπαϊτζάν.

Image

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles