spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν FP3: Ξανά στην κορυφή ο Perez

O Sergio Perez ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP3 του GP Αζερμπαϊτζάν, παίρνοντας την 1η θέση με διαφορά μικρότερη του ενός δεκάτου από τον Charles Leclerc.

Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μπακού ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών, λόγω επισκευών στην πίστα. Με την έναρξή της, οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος κυμαίνονταν στους 26 και 48 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ελάχιστοι οδηγοί έκαναν κάποιους αναγνωριστικούς γύρους είτε με medium είτε με hard ελαστικά. Ο πρώτος γρήγορος χρόνος ήρθε μετά τα πρώτα 12 λεπτά από τον George Russell. Η Ferrari γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή, με τον Charles Leclerc να σημειώνει χρόνο στο 1:45.260 και τον Sainz πάνω από 1s πίσω του. Ο Sergio Perez έκανε τον 2ο χρόνο, έχοντας διαφορά 0,243s από την κορυφή, με τον Russell να ανεβαίνει στην 3η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Η πίστα βελτιωνόταν με ραγδαίο ρυθμό και οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς. Ο Max Verstappen έκανε πιο αργά από όλους την είσοδο στην πίστα για πρώτη φορά. Ο Ολλανδός κινήθηκε μόλις 0,052s πίσω από τον teammate του και πήρε, με τη σειρά του, τη 2η θέση. Η Ferrari δεν άργησε να απαντήσει, με τον Leclerc να πέφτει στο 1:43.514 και τον Sainz στη 2η θέση περίπου 0,5s πιο αργό. Οι Verstappen και Perez δεν μπόρεσαν να ανακτήσουν για λογαριασμό της Red Bull Racing την κορυφή και απλά ανέβηκαν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών, στην τελευταία προσομοίωση την κατατακτηρίων για αυτό το τριήμερο. Οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο και η κατάταξη «ανακατεύτηκε» πριν την τελική της μορφή.

Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος, όπως και στο FP1, με χρόνο 1:43.170, με τον Charles Leclerc με Ferrari να έπεται στη 2η θέση στα 0,070s πίσω του. Ο Max Verstappen (Red Bull Racing) ήταν στην 3η θέση (+0,279s) και ο Carlos Sainz (Ferrari) στην 4η (+0,426s). Η McLaren ανέβηκε στις θέσεις 5 και 6, με το Lando Norris μπροστά από τον Daniel Ricciardo. Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri ολοκλήρωσε το FP3 στην 7η θέση, με τον George Russell με Mercedes να έπεται στην 8η.

Η Alpine έπεσε ελαφρώς, συγκριτικά με τις προηγούμενες περιόδους, με τον Esteban Ocon στην 9η και τον Fernando Alonso στην 11η θέση. Ανάμεσά τους ήταν ο Sebastian Vettel με Aston Martin, με τον teammate του, Lance Stroll, να περιορίζεται στη 13η θέση. Ο Lewis Hamilton με Mercedes ήταν και πάλι αρκετά πίσω στη 12η θέση.

Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri είχε κακό FP3, μένοντας μόλις στη 16η θέση, ενώ η Alfa Romeo συνέχισε να βρίσκεται σε ρηχά νερά, με τον Guanyu Zhou στη 14η θέση και τον Valtteri Bottas στη 19η θέση. Η Haas δε βελτιώθηκε, με τον Kevin Magnussen 15ο και τον Mick Schumacher 18ο. Τέλος, η Williams διατηρήθηκε, επίσης, χαμηλά, με τον Alex Albon στη 17η και το Nicholas Latifi στην 20ή και τελευταία θέση.

Αποτελέσματα FP3 GP Αζερμπαϊτζάν

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles