spot_img

Η Red Bull πιστεύει πως μπορεί να πλησιάσει τη Ferrari

Παρά το γεγονός πως Ferrari και Charles Leclerc ήταν αρκετά μπροστά στο FP2, οι οδηγοί της Red Bull Racing παραμένουν αισιόδοξοι για τη συνέχεια του τριημέρου του GP Αζερμπαϊτζάν.

Ο Sergio Perez ήταν στην κορυφή στο FP1 στην πίστα του Μπακού, όμως η Ferrari με τον Charles Leclerc ήταν αυτή που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2 της Παρασκευής. Ο Μεξικανός ήταν στη δεύτερη θέση με διαφορά 0,248s και ο Max Verstappen στην τρίτη, όντας 0,356s πίσω από το χρόνο του Μονεγάσκου. Παρόλα αυτά, οι οδηγοί της Red Bull Racing πιστεύουν πως μπορούν να μειώσουν την απόσταση που είχαν από τη Ferrari.

Διαβάστε επίσης: Ο Leclerc αναρωτιέται για την ταχύτητα της Red Bull

Αρχικά, ο Sergio Perez έκανε την ανασκόπηση της πρώτης ημέρας ελεύθερων δοκιμών:

Είχαμε ένα θετικό ξεκίνημα, το FP2 δεν ήταν τόσο καλό όσο θα θέλαμε. Πιθανότατα επιλέξαμε κάποια λάθος κατεύθυνση, όμως το ερευνούσαμε και ο ρυθμός δεν ήρθε ποτέ, δεν ήμασταν σε θέση να λύσουμε τα προβλήματα μας. Έχουμε, όμως, τα δεδομένα και με τα δύο ελαστικά (soft, medium) στο ρυθμό αγώνα. Δουλέψαμε μαζί με τον Max (Verstappen) σε αυτό τον τομέα, συνεπώς πιστεύω πως υπάρχουν χρήσιμα δεδομένα για να συγκεντρώσουμε και να επεξεργαστούμε στη διάρκεια της νύχτας. Ελπίζουμε πως στο τέλος θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μονακό.

Ο «Checo» αναφέρθηκε στην ύπαρξη του φαινομένου τον αναπηδήσεων (porpoising) στην RB18:

Όντως το έχουμε, ειδικότερα στα σημεία φρεναρίσματος. Μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο το φρενάρισμα με αυτές τις αναπηδήσεις.

Από την πλευρά του, ο Max Verstappen ήταν και αυτός συγκρατημένα αισιόδοξος:

Ήμουν απλά λίγο άτυχος όσο χρησιμοποιούσα τα soft ελαστικά. Τόσο στο FP1, όσο και στο FP2, έπεσα πάνω σε κίτρινες σημαίες, επομένως έπρεπε να κόψω ταχύτητα. Συνολικά, όμως, ήμασταν αρκετά καλοί. Φαίνεται πως η Ferrari είναι αρκετά γρήγορη και πάλι στον έναν γύρο. Ο ρυθμός αγώνα φαίνεται να έχει περισσότερη ισοδυναμία, κάτι που είναι θετικό. Σε τελική ανάλυση, δεν ήταν κακή μέρα, απλά χρειάζεται να βελτιστοποιήσουμε κάποια πράγματα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η αυστριακή ομάδα έχει ανατρέψει την κατάσταση στο φετινό Πρωτάθλημα με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Η αυστριακή ομάδα καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμά της τόσο στη βαθμολογία οδηγών, όσο και σε αυτή των κατασκευαστών, στο GP Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles