spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνα QP: Ξανά στη pole o Vinales

O Maverick Vinales ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Εμίλια-Ρομάνα, έχοντας και τη τύχη με το μέρος του.

Ο Ισπανός όπως έχει αποδείξει στο 2020, είναι απίστευτα δυνατός στον ένα γύρο, παίρνοντας αρκετές πρωτιές. Σήμερα το έκανε και πάλι πράξη, με τη δεύτερη συνεχόμενη pole του στο Misano. Στο τέλος του Q2 έγραψε το 1:31.077 και θα ξεκινήσει αύριο από θέση ισχύος. Όμως πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη ταχύτητα και στον αγώνα και όχι μόνο στις κατατακτήριες.

Η θέση του όμως ήταν πολύ τυχερή, καθώς ο Peco Bagnaia έκανε ταχύτερο γύρο. Όμως βγήκε εκτός ορίων πίστας στη στροφή 16 και έχασε τη πρώτη pole position της καριέρας του.

Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Jack Miller με την Ducati. O Αυστραλός πέρασε από το Q1 για να βρεθεί στη πρώτη σειρά και με μια εξαιρετική και καθαρή προσπάθεια ήταν η ταχύτερη Ducati. Η διαφορά του από τον Vinales ήταν μόλις 0.076s και αύριο θα διεκδικήσει σίγουρα τη νίκη. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Fabio Quartararo με την SRT Yamaha, όντας 0.175s μακριά από την κορυφή. Ο Γάλλος είχε τον ρυθμό αγώνα τη Παρασκευή και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει αύριο.

Με έναν πολύ γρήγορο χρόνο στο τέλος της διαδικασίας, ο Pol Espargaro έφερε πολλά χαμόγελα στην KTM. Ο Ισπανός ήταν 0.2s μακριά από τη κορυφή και η δεύτερη σειρά τον φέρνει στο παιχνίδι της νίκης. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Bagnaia που βλέπει τη παρθενική του νίκη να έρχεται και ο αυριανός αγώνας θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Brad Binder επιβεβαίωσε τον ρυθμό της KTM ολοκληρώνοντας την δεύτερη σειρά μόλις 0.312s από τον ταχύτερο γύρο.

Διαβάστε επίσης: H Peugeot αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες του Le Mans Hypercar

Ο Valentino Rossi δεν επανέλαβε την επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας. Η διαφορά από τον teammate του ήταν 0.359s, όμως το δυνατό του σημείο είναι ο αγώνας και το βάθρο είναι πάντα πιθανό. Ο Franco Morbidelli βρέθηκε στην 8η θέση μπροστά από τον Danilo Petrucci με την εργοστασιακή GP20. Μάλιστα ήταν ταχύτερος του Andrea Dovizioso που είχε απογοητευτικό Q2. O Joan Mir σίγουρα ήθελε κάτι καλύτερο από την 11η θέση, με την Suzuki να έχει έναν αναβάτη στη τελευταία διαδικασία. Ο Takaaki Nakagami έκλεισε την τέταρτη σειρά, έχοντας όμως άσχημη πτώση στο Q2.

Από το Q1 αποκλείστηκε ο Iker Lecuona ως 13ος στη κατάταξη, μπροστά από τον Johann Zarco. O Miguel Oliveira θα ξεκινήσει από την 15η θέση, μπροστά από τον Aleix Espargaro. O Alex Rins έκανε μια άσχημη εμφάνιση και θα ξεκινήσει από την 18η θέση μόλις.

Αποτελέσματα QP GP Εμίλια-ΡομάναGP Εμίλια-Ρομάνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles