spot_img

GP Εμίλια Ρομάνα FP3: Ρεκόρ πίστας για τον Bagnaia

Ο Francesco Bagnaia σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην επεισοδιακή τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για GP Εμίλια-Ρομάνα.

Ο αναβάτης της Pramac Racing έκανε νέο ρεκόρ πίστας στην πίστα του Misano, καταγράφοντας το 1:31.127. Στην δεύτερη θέση, μόλις 0.058s πίσω του, βρέθηκε ο Maverick Vinales και τρίτος ήταν ο Fabio Quartararo.

Η διαδικασία ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο από πολύ νωρίς. Ο Jack Miller είχε πτώση μόλις στα πρώτα 5 λεπτά, ενώ ο Miguel Oliveira είχε με τη σειρά του μια πτώση στη στροφή 8 λίγο αργότερα. Μέχρι το τέλος των δοκιμαστικών υπήρξαν κι άλλες πτώσεις, με την Michelin να κάνει λόγο για πιο χαμηλές θερμοκρασίες στο οδόστρωμα, κάτι που επηρέασε όλους τους αναβάτες.

Ο Bagnaia ξεκίνησε με έναν χρόνο στο 1:32.049, όταν ο Pol Espargaro της KTM τον ξεπέρασε για μόλις 0.002s, με την συνέχεια να επιφυλάσσει περισσότερες ανακατατάξεις.

Με 18 λεπτά να απομένουν, ο Pol Espargaro έγινε ο πρώτος που έσπασε το φράγμα του 1:32 και προέκτεινε περισσότερο το προβάδισμά του. Το θέαμα άρχισε να κορυφώνεται 5 λεπτά αργότερα. Ο Andrea Dovizioso ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, μέχρι να ξεπεραστεί από τον Takaaki Nakagami. Έπειτα, ο Joan Mir ανέβηκε την έκτη θέση και ο Johann Zarco φάνηκε επίσης να βελτιώνει. Όλα έδειχναν ότι η μάχη για την πρώτη δεκάδα θα είναι εντυπωσιακή.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Bagnaia “ισοπέδωσε” το ρεκόρ πίστας που κατείχε ο Maverick Vinales για δύο δέκατα, κάνοντας το 1:31.127 και ανοίγοντας τη διαφορά από τους υπόλοιπους στο μισό δευτερόλεπτο. Ο Franco Morbidelli της Yamaha SRT ανέβηκε δεύτερος αλλά ήταν 0.375s μακριά από την κορυφή και απέμεναν πλέον 5 λεπτά.

Ο Dovizioso ήταν στη δέκατη θέση, μπροστά από τον Oliveira για μόλις 0.010s. Ο έβδομος Pol Espargaro είχε πτώση στην στροφή 7, με τους Rossi και Zarco να υποσκελίζουν τον Dovi από την πρώτη δεκάδα. Ο Oliveira είχε μια άσχημη πτώση στη στροφή 15 χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, ενώ ο Bagnaia υπήρξε το επόμενο θύμα, στη στροφή 6.

Παρά τις κίτρινες σημαίες, η πίστα καθαρίστηκε αρκετά γρήγορα. Έτσι, υπήρξε ευκαιρία για έναν τελευταίο γρήγορο γύρο. Ο Mir βελτίωσε ανεβαίνοντας πέμπτος, με τον Vinales πίσω στη δεύτερη θέση και τον Quartararo στην τρίτη. Ο Morbidelli κατετάγη τέταρτος.

Την υπόλοιπη δεκάδα έκλεισαν οι Brad Binder, Takaaki Nakagami, Valentino Rossi, Pol Espargaro και Danilo Petrucci. Τα φώτα πλέον στρέφονται στις κατατακτήριες δοκιμές, με την εξέλιξή τους να αναμένεται συναρπαστική.

Αποτελέσματα FP3 GP Εμίλια-Ρομάνα

GP Εμίλια-Ρομάνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles