spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP1: Mercedes 1-2 και σύγκρουση Perez-Ocon

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Εμίλια-Ρομάνια, ξεκινώντας το τριήμερο με τον καλύτερο τρόπο.

Η πρώτη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών ήταν αρκετά συναρπαστική, έχοντας μάλιστα τα δικά της συμβάντα. Ο Φινλανδός κατάφερε να κάνει στο τέλος της διαδικασίας τον ταχύτερο γύρο, έχοντας την soft γόμα. Παρά τα τεχνικά προβλήματα με τις εικόνες και τις τηλεμετρίες, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ μέχρι τη τελευταία στροφή στο GP Βελγίου

Ο ταχύτερος γύρος ήταν στο 1:16.564 και ήταν 0.041s μπροστά από τον teammate του, Lewis Hamilton. H Mercedes έδειξε να πατάει αμέσως καλύτερα στη πίστα σε σχέση με το Μπαχρέιν, όντας αρκετά ανταγωνιστική. Η W12 συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, δηλαδή στην κορυφή, με τις διαφορές όμως να είναι πολύ μικρές. Ο Max Verstappen έκλεισε στην 3η θέση της διαδικασίας, μένοντας μόλις 0.058s μακριά από την κορυφή.

Ο Charles Leclerc με την Ferrari βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης, έχοντας επίσης κάνει έναν καλό χρόνο στο τέλος του 60λεπτου. Ο χρόνος του ήταν 0.2s μακριά από την κορυφή, δίνοντας θετικά σημάδια στην ομάδα του. Ο Pierre Gasly, έκλεισε την πρώτη 5άδα της κατάταξης με την Alpha Tauri, η οποία δείχνει πολύ δυνατή στη συγκεκριμένη πίστα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Εμίλια-Ρομάνια.

O Carlos Sainz με την δεύτερη Ferrari είχε τα ηνία για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως στα τελευταία λεπτά έπεσε στην κατάταξη. Ο Fernando Alonso βρέθηκε εντός 10άδας με την Alpine, ενώ ο Lance Stroll πίσω του ήταν ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Bottas. O Nicholas Latifi έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση στην 9η θέση για την Williams, ενώ την 10άδα έκλεισε ο Daniel Ricciardo με την McLaren.

O George Russell ήταν στην 11η θέση μπροστά από τον Kimi Raikkonen στην Alfa Romeo. Οι διαφορές είναι προς το παρόν πολύ μικρές, αλλά είμαστε νωρίς στο τριήμερο ακόμα. Αρκετοί οδηγοί είχαν τις στιγμές τους και τις εξόδους τους, με άλλους να έχουν επαφές.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Esteban Ocon και ο Sergio Perez συγκρούστηκαν στο σικέιν Villeneuve, δίχως όμως να υπάρχει replay για το τι συνέβη. Ο Nikita Mazepin συνέχισε με τις εξόδους, έχοντας μια στην αρχή και μία στο τέλος της διαδικασίας όπου χτύπησε μάλιστα στον τοίχο. Αυτό δεν τον απέτρεψε όμως να είναι στη κατάταξη μπροστά από τον Mick Schumaccher. Τελευταίος έκλεισε ο Yuki Tsunoda.

Αποτελέσματα GP Εμίλια-Ρομάνια FP1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles