spot_img

Θρίλερ μέχρι τη τελευταία στροφή στο GP Βελγίου

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 πραγματοποίησε τον δεύτερο αγώνα του για το GP Βελγίου, το οποίο αποδείχθηκε θρίλερ και πέρα για πέρα δραματικό.

Το θρυλικό Spa επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη φήμη του, χαρίζοντας εκπληκτικές μονομαχίες, δράμα και συγκινήσεις. Λίγα 24ωρα μετά τον αγώνα της Pro, η Κατηγορία Pro-Am ετοιμάστηκε και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, σε έναν ανατρεπτικό αγώνα. Ο έβδομος αγώνας της σεζόν είδε τον τρίτο διαφορετικό poleman και τον τέταρτο διαφορετικό νικητή.

Πριν διαβάσεις τι έγινε, δες το θρίλερ του GP Βελγίου εδώ.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε έπειτα από 22 γύρους ο Γιώργος Τοϊγκούνης. Ο οδηγός της Alfa Romeo επέστρεψε δυναμικά μετά από ένα κακό αγώνα στο Μονακό. Έχοντας τρομερό ρυθμό, ανέβηκε αμέσως στη κορυφή, άντεξε σε τρομερή πίεση και πήρε μια πανάξια νίκη και 25 βαθμούς. Το αποτέλεσμα αυτό τον εκτόξευσε στη βαθμολογία των οδηγών. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Θάνος Χουσίδης. Ο οδηγός της Williams, έπειτα από ένα άδοξο τέλος στο Μονακό, είχε μια πολύ δυναμική και σταθερή εμφάνιση. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του, είχε σταθερό ρυθμό και πήρε 18 υπερπολύτιμους βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 16 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το βάθρο του αγώνα έκλεισε ο Πάνος Καραφουλίδης. Ο οδηγός της McLaren είχε ποινή μετά το Μονακό και ξεκίνησε από τις πίσω θέσεις. Μάλιστα μπήκε για αλλαγή ελαστικών στον πρώτο γύρο του αγώνα και πήγε μέχρι τέλους. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο κέρδισε τρεις θέσεις, οι δύο λόγο ποινής χρόνου αντιπάλων του και μία για ατύχημα στην τελευταία στροφή. Στην 4η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Θάνος Κουτσαυλής. Ο οδηγός της Red Bull είχε μια πολύ δυνατή εμφάνιση στον αγώνα, πάλεψε για το βάθρο αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να μην γεύτηκε τη σαμπάνια, αλλά έδειξε τρομερά δείγματα ταχύτητας.

Στην 5η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Γιώργος Δαχρετζής. Ο οδηγός της Alfa Romeo πήρε την παρθενική του pole position στο Πρωτάθλημα με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος των κατατακτηρίων. Ο αγώνας του όμως δεν ήταν το ίδιο σταθερός και ποινή χρόνου για παραβίαση ορίων πίστας του κόστισαν δύο θέσεις. Ο Δημήτρης Σχορτσανίτης ήταν ο μεγάλος άτυχος του Grand Prix στην 6η θέση. Μαχόμενος για τη νίκη στον τελευταίο γύρο, είχε επαφή με τον Τοϊγκούνη πριν τον Bus Stop. Ως αποτέλεσμα, έχασε τη νίκη και το βάθρο έπειτα από μια τρομερή μάχη και προσπάθεια.

Στην 7η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο  Στέφανος Βουγιατζής με την Haas κάνοντας ακόμα έναν εξαιρετικό αγώνα, δίνοντας πολλές μάχες. Πίσω του ολοκλήρωσαν οι δύο Ferrari, με τον νικητή του Νυχτερινού Μονακό, Αλέξανδρο Παπαγεωργίου να είναι μπροστά από τον Κώστα Κατσικά. Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Χρήστος Καρράς στο ντεμπούτο του στην Κατηγορία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακολούθησε η δεύτερη Mercedes του Νίκου Ανδριόπουλου, ο οποίος δεν είχε την ιδανική στρατηγική. Πίσω του είχε τον Ανδρέα Καρίπη με έναν ακόμα αγώνα ανάκαμψης. Η κατάταξη έκλεισε με τους Δημήτρη Καραντζιά, Μαρίνο Κατσαμπούμη, Βενιαμίν Αϊβαζίδη, Θοδωρή Θεοδώρου που έκανε τον ταχύτερο γύρο και Σπύρο Γιαννιτσέλη. Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Ρένος Δημητρίου, Σπύρος Σεβαστός και Λάζαρος Κιρίτσης.

Δείτε το GP Βελγίου της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles