spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια FP2: O Russell ταχύτερος με τη Mercedes

O George Russell θέλει επιχείρησε να φέρει το «Άγιο Φως» στο FP2 του GP Εμίλια-Ρομάνια, καθώς ολοκλήρωσε στην κορυφή της κατάταξης πριν τον Αγώνα Sprint.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα. Η θερμοκρασία αέρα στο ξεκίνημα της περιόδου ήταν στους 19 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 31 βαθμούς κελσίου. Στα πρώτα λεπτά, η πλειοψηφία των οδηγών χρησιμοποιούσε medium ελαστικά, ενώ υπήρχαν και εξαιρέσεις με hard και soft γόμα. Μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, οι δύο Red Bull Racing ήταν στην κορυφή, με τον Sergio Perez να προηγείται του Max Verstappen κατά 0,510s. Πίσω τους ήταν οι Yuki Tsunoda και Pierre Gasly, ενώ μόνο το μισό grid είχε ολοκληρώσει γρήγορη προσπάθεια.

Ο Lewis Hamilton στη συνέχεια σημείωσε χρόνο που τον έφερε προσωρινά στη 2η θέση, κάτι που αποτέλεσε ίσως το πρώτο θετικό δείγμα για τη Mercedes στο τριήμερο στην πίστα της Imola. Ο Βρετανός μπήκε στην κατάταξη ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Red Bull Racing. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 25 λεπτών, ο George Russell έκανε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο κι έφερε ψηλά στην κατάταξη και τη δεύτερη Mercedes.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο νεαρός Βρετανός γύρισε στο 1:19.457 και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης. Για αρκετή ώρα η κατάταξη στις υψηλές θέσεις δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους οδηγούς να δίνουν περισσότερη έμφαση είτε στο να συλλέξουν δεδομένα είτε στο να κάνουν ρυθμίσεις στα pits. Μετά τη συμπλήρωση 40 λεπτών στη διαδικασία, υπήρξαν γρήγορες προσπάθειες που έφεραν αλλαγή στις πρώτες θέσεις. Ο Charles Leclerc έκανε χρόνο που τον έφερε στη 2η θέση, στα 0,283s μακριά από το χρόνο του Russell.

Ο Sergio Perez βελτίωσε το χρόνο του με τα medium ελαστικά, κάνοντας το δεύτερο χρόνο με διαφορά 0,081s από την κορυφή. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη αλλαγή στις πρώτες θέσεις, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Sprint.

Ο George Russell με Mercedes ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:19.457, χαρίζοντας την πρώτη άτυπη νίκη για τη γερμανική ομάδα σε περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing βρέθηκε στη 2η θέση με διαφορά 0,081s από την κορυφή, ενώ ο Charles Leclerc με Ferrari ολοκλήρωσε το FP2 στην 3η θέση και ήταν 0,283s από την κορυφή. Ο Lewis Hamilton με Mercedes έκανε τον 4ο ταχύτερο χρόνο και είχε διαφορά 0,535s από τον teammate του. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Fernando Alonso με Alpine και ο Carlos Sainz με Ferrari ήταν στην 6η θέση.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing περιορίστηκε στην 7η θέση, με τις Alpha Tauri των Yuki Tsunoda και Pierre Gasly να ακολουθούν στις θέσεις 8 και 9. Στη 10η θέση ήταν ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo, με τον Alex Albon με Williams να τερματίζει στην 11η θέση. Η Haas είχε τις θέσεις 12 και 13, με τον Kevin Magnussen να βρίσκεται ψηλότερα από τον Mick Schumacher. Η Aston Martin κατέλαβε με τους Lance Stroll και Sebastian Vettel τις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα.

Στην τελική πεντάδα βρέθηκαν οι Esteban Ocon με Alpine, Nicholas Latifi με Williams, η McLaren με τους Lando Norris και Daniel Ricciardo και ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo. Οι δύο τελευταίοι οδηγοί δε συμμετείχαν καθόλου στην περίοδο αυτή των ελεύθερων δοκιμών, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα μονοθέσιά τους. Μειωμένο χρόνο στην πίστα είχε και ο Norris.

Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται με τη διεξαγωγή του αγώνα Sprint στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Εμίλια-Ρομάνια

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles