spot_img

MotoGP Πορτογαλίας QP: Pole position έκπληξη για τον Zarco

O Johann Zarco ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του QP για το GP Πορτογαλίας, παίρνοντας μία μεγάλη pole position σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος στις κατατακτήριες στην πίστα του Portimao και η πίστα στέγνωνε γρήγορα. Η κατάσταση αυτή έριξε τους χρόνους και άλλαξε για ακόμα μία φορά τα δεδομένα στην κατάταξη. Ο Johann Zarco με Ducati έγινε ο 4ος διαφορετικός αναβάτης που παίρνει pole position το 2022, καθώς σημείωσε χρόνο 1:42.003. Στη 2η θέση ήταν ο Joan Mir με Suzuki και στην 3η θέση ο Aleix Espargaro με Aprilla. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Jack Miller με Ducati, πίσω του ήταν ο Fabio Quartararo με Yamaha και στην 6η θέση σκαρφάλωσε ο Marco Bezzecchi με Ducati.

Ο Alex Marquez με Honda κατετάγη 7ος, με τον Luca Marini με Ducati να καταλαμβάνει την 8η θέση. Στις θέσεις 9 και 10 ήταν οι εργοστασιακές Honda των Marc Marquez και Pol Espargaro. Μία πτώση του τελευταίου στέρησε την pole position από τον Marquez, που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, όμως ακυρώθηκε γιατί δεν κινήθηκε αργά στο σημείο που υπήρχαν κίτρινες σημαίες. Οι Miguel Oliveira και Brad Binder με ΚΤΜ έκλεισαν την πρώτη δωδεκάδα. 

Ο Jorge Martin με Ducati ήταν ο πρώτος αναβάτης που δεν πέρασε στο Q2, με τον Ισπανό να καταλαμβάνει τη 13η θέση. Πίσω του στη 14η θέση ήταν ο συμπατριώτης του, Maverick Vinales, με Aprilla. Στις θέσεις 15 και 16 πλασαρίστηκαν οι Ιταλοί Fabio Di Giannantonio με Ducati και Andrea Dovizioso με Yamaha αντίστοιχα. Ο Takaaki Nakagami με Honda βρέθηκε στη 17η θέση. Ο Enea Bastianini με Ducati περιορίστηκε στη 18η θέση, καθώς είχε μία άσχημη πτώση στο ξεκίνημα της τελευταίας του προσπάθειας.

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, από τη 19η μέχρι την 24η θέση, τερμάτισαν οι Franco Morbidelli με Yamaha, Remy Gardner με ΚΤΜ, Lorenzo Savadori με Aprilla, Darryn Binder με Yamaha, Alex Rins με Suzuki και Raul Fernandez με ΚΤΜ. Ο τελευταίος είχε πτώση στη διάρκεια του Q2.

Ο Francesco Bagnaia είχε, επίσης, μία άσχημη πτώση στο Q1 και δεν πήρε κατάταξη, με τους γιατρούς της πίστας να τον εξετάζουν. Ο Ιταλός αναβάτης περπατούσε κανονικά, υπήρχε ανησυχία όμως ότι μπορεί να χτύπησε στον ώμο του, λόγω της προσγείωσής του στο έδαφος από την πτώση.

Το GP Πορτογαλίας στην κατηγορία MotoGP θα διεξαχθεί την Κυριακή του Πάσχα στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles