spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια: Πρωταθλητής ο Quartararo – Νίκη για Marquez

Ο Fabio Quartararo αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP για το 2021 τερματίζοντας 4ος, ενώ ο Marc Marquez ήταν ο μεγάλος νικητής.

Ο Fabio Quartararo στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία MotoGP το 2021, μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε στο GP Εμίλια Ρομάνια, όπου οι Ducati «αυτοκτόνησαν», έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Marc Marquez να κατακτήσει τη δεύτερη σερί του νίκη και η Honda έκανε το πρώτο της 1-2 από το 2017. 

Ο Γάλλος οδηγός της Yamaha είχε μία δύσκολη αποστολή στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην πίστα του Misano. Εκκινούσε από τη 15η θέση, την ίδια ώρα που ο αντίπαλός του στο πρωτάθλημα οδηγών, Francesco Bagnaia, βρισκόταν στην pole position. Πραγματοποίησε, όμως, έναν πολύ καλό αγώνα και σκαρφάλωσε στην 4η θέση, ενώ εκμεταλλεύτηκε και αρκετές πτώσεις που συνέβησαν μπροστά του, με κυριότερες αυτές των δύο οδηγών της Ducati, Francesco Bagnaia και Jack Miller. Ο Ιταλός οδηγός ήταν επικεφαλής και κρατούσε πίσω του τον Marc Marquez, όταν είχε πτώση 5 γύρους πριν το τέλος του αγώνα, κάτι που “έσβησε” τις όποιες ελπίδες είχε για το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Για την ιστορία, η Honda έκανε το 1-2 με τον Marc Marquez νικητή και τον Pol Espargaro να τον ακολουθεί. Στο βάθρο μαζί τους βρέθηκε ο Enea Bastianini με Ducati, που είχε μία πολύ ωραία μάχη στο τέλος με τον Quartararo. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε στην 4η θέση, δεν στενοχωρήθηκε καθόλου όμως, καθώς εξασφάλισε το πρωτάθλημα οδηγών. Ο επίσης Γάλλος Johann Zarco με Ducati ήταν στην 5η θέση, ενώ στην 6η βρέθηκε ο Alex Rins με Suzuki. 

Οι δύο Aprilla των Aleix Espargaro και Maverick Vinales ακολούθησαν στις θέσεις 7 και 8, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Luca Marini και Valentino Rossi με Ducati και Yamaha αντίστοιχα. Στην 11η θέση βρέθηκε ο Brad Binder με ΚΤΜ και στην 12η θέση ο Michele Pirro με Ducati. Την 15αδα συμπλήρωσαν οι Andrea Dovizioso και Franco Morbidelli με Yamaha, καθώς και ο Takaaki Nakagami με Honda που είχε και πτώση στην αρχή του αγώνα.

Οι αναβάτες που εγκατέλειψαν ήταν οι Miguel Oliveira με KTM, Francesco Bagnaia και Jorge Martin με Ducati, Alex Marquez με Honda, Iker Lecuona με KTM, Jack Miller με Ducati, Danilo Petrucci με KTM και Joan Mir με Suzuki.

Ο επόμενος αγώνας στο πρωτάθλημα MotoGP διεξάγεται σε δύο εβδομάδες στο Portimao, για το GP Πορτογαλίας.

Αποτελέσματα GP Εμίλια-Ρομάνια

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles