spot_img

Το πρόβλημα στον κινητήρα “αναστάτωσε” τις κατατακτήριες του Verstappen

O Max Verstappen πιστεύει ότι το πρόβλημα που παρουσίασε η κινητήρια μονάδα του μονοθεσίου του στο Q2 δυσκόλεψε τις κατατακτήριες γι’αυτόν.

Στην πρώτη του έξοδο από τα pit, o Ολλανδός ανέφερε απώλεια ισχύος, η οποία τον ανάγκασε να επιστρέψει εσπευσμένα στο box του. Τελικά το πρόβλημα αφορούσε την ανάφλεξη, την οποία η Red Bull πρόλαβε να διορθώσει σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Στο διάστημα αυτό, οι μηχανικοί άλλαξαν ένα μπουζί.

Διαβάστε επίσης: GP Εμίλια-Ρομάνια QP: Έκλεψε τη παράσταση ο Bottas

Ο Verstappen κατόρθωσε να κάνει έναν γύρο, με τη μέση γόμα μάλιστα, και πέρασε στο Q3. Στερήθηκε όμως την ευκαιρία για έναν γύρο-πρόβα με την μαλακή γόμα στο Q2. Αυτό συνηθίζουν να κάνουν οι top συνδυασμοί, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν λειτούργησε θετικά γι’ αυτόν.

Δεν ξέρω ακριβώς το πρόβλημα, όμως έπρεπε η ομάδα να δουλέψει στον κινητήρα και τα παιδιά έκαναν φανταστική δουλειά. Αυτό όμως χάλασε λίγο τις κατατακτήριές μου, γιατί έπρεπε να βγω με πίεση και να κάνω έναν τέλειο γύρο με τη μέση γόμα. Μετά, στον πρώτο μου γύρο στο Q3, τα ελαστικά ήταν λίγο κρύα λόγω του out-lap. Δεν είχα ποτέ καλό ρυθμό, που να μπορείς να πεις: ωραία σε αυτό και σε αυτό το σημείο μπορώ να βρω λίγο χρόνο ακόμα αν πιέσω παραπάνω. Μετά, στον δεύτερο γύρο σκέφτηκα. Μπορούσαμε να τα πάμε λίγο καλύτερα αν ήταν πιο ομαλό το session, γιατί όταν σου συμβαίνει αυτό στη μέση της περιόδου και μετά καλείσαι να κάνεις έναν γύρο με διαφορετικό ελαστικό, τότε τα πράγματα περιπλέκονται.

Ωστόσο ο οδηγός της Red Bull δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις δύο Mercedes. Ο Valtteri Bottas πήρε την pole position για λιγότερο από ένα δέκατο και είναι φαβορί για τον αγώνα.

Απλά ήθελα να το κάνω λίγο πιο συναρπαστικό, να είμαστε λίγο πιο κοντά. Σήμερα ήταν δύσκολη μέρα γιατί μάθαινα συνεχώς την πίστα, δεν έφτασα στο σημείο να πω “οκ, θα βάλω ένα καινούργιο σετ ελαστικών και ξέρω που θα βρω χρόνο στον γύρο”. Οπότε είναι λίγο κρίμα. Βέβαια είμαστε στην τρίτη θέση, εκεί που είμαστε συνήθως.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ερωτηθείς για τον αγώνα, ο Verstappen δηλώνει πιο αισιόδοξος παρά το πρόβλημα. Στην μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών, η Red Bull έδειξε ιδιαίτερα καλό ρυθμό στα μεγάλα stint.

Στις μεγάλες αποστάσεις ήμασταν καλοί. Οπότε περιμένω να είμαστε το ίδιο καλοί και αύριο. Ας ελπίσουμε ότι είμαστε σε καλή θέση. Έτσι κι αλλιώς τα προσπεράσματα μάλλον δεν θα είναι εύκολα εδώ, επομένως ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Πορτογαλίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles