spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια QP: Ο λόγος του Hamilton

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Εμίλια-Ρομάνια, παίρνοντας μια τεράστια pole position στην Imola.

O Βρετανός ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να πάρει την pole στο 30ο διαφορετικό σιρκουί στην μεγάλη του καριέρα. Στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 έγραψε το 1:14.411 και πήρε την πρώτη pole position στο 2021. Στην 2η θέση έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο ο Sergio Perez, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον teammate του στον δεύτερο του αγώνα με την Red Bull. Οι «Ταύροι» έκαναν το 2-3 με τον Max Verstappen να κλείνει στην 3η θέση, μη μπορώντας να βελτιώσει στον τελευταίο του γύρο. Όμως η μεταξύ τους διαφορά ήταν κάτω από ένα δέκατο και μόνο ο Μεξικανός ξεκινά με την soft γόμα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 17 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στην 4η θέση της κατάταξης έκλεισε ο Charles Leclerc με μια εντυπωσιακή επίδοση στο τέλος της διαδικασίας για την Ferrari. Πίσω του στην τρίτη σειρά είναι ο Pierre Gasly που έκανε εξαιρετική επίδοση με την Alpha Tauri. O Daniel Ricciardo κέρδισε τον Lando Norris, o οποίος έκανε ένα τεράστιο λάθος. Αντί να βρίσκεται στην δεύτερη σειρά, βγήκε εκτός πίστας και είναι 7ος.

Ο Valtteri Bottas έκανε κακές κατατακτήριες δοκιμές, μένοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του στην 8η θέση. Ο Esteban Ocon μπήκε στο Q3, ενώ ο Lance Stroll έκλεισε στην 10η θέση.

Απογοήτευση για τον Carlos Sainz, o οποίος έμεινε 11ος στο QP για το GP Εμίλια-Ρομάνια. Εντυπωσιακές οι δύο Williams που πέρασαν στο Q2, ενώ κακή εμφάνιση από τους Sebastian Vettel και Fernando Alonso.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το preview του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Q1

Οι δύο Haas ήταν τα πρώτα μονοθέσια που βγήκαν στη πίστα για να γράψουν χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο Schumacher έγραψε το 1:16.806 και ήταν ταχύτερος από τον teammate του. Ο Stroll είχε γράψει τον ταχύτερο γύρο στο 1:16.082 όμως, ο Tsunoda έβγαλε εκείνη τη στιγμή την κόκκινη σημαία. Με 12 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο έχασε τον έλεγχο στο σικέιν της Variante Alta.

Με τη διαδικασία να συνεχίζεται, οι οδηγοί βγήκαν στη πίστα για να κάνουν γρήγορους γύρους. Ο Bottas ανέβηκε στη κορυφή με το 1:14.926, με τον Norris να είναι 0.083s στην 2η θέση. Ο Verstappen ήταν στην 3η θέση, με τους Hamilton και Perez να ακολουθούν. Οι δύο Mercedes συνέχισαν, με τον Bottas να κάνει το 1:14.672, με τον teammate του να είναι στην 2η θέση, δείχνοντας σημάδια ταχύτητας.

Με 5 λεπτά να απομένουν, στη ζώνη αποκλεισμού ήταν οι Schumacher, Latifi, Mazepin, Russell και ο Tsunoda που είχε σύγκρουση με τον τοίχο. Ο Raikkonen ήταν στην 15η θέση.

Στα τελευταία λεπτά οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στη πίστα, με τον Stroll αρχικά να ανεβαίνει 7ος, ενώ ο Russell 14ος. Ο Ocon ανέβηκε 5ος, με τον Latifi στην 11η θέση σε έναν εντυπωσιακό χρόνο. Ο Alonso δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 13η θέση, ενώ ο Vettel ανέβηκε 9ος. Ο Russell την τελευταία στιγμή κατάφερε να μπει στο Q2, αφήνοντας εκτός τις Alfa Romeo.

Από το Q1 αποκλείστηκαν οι Raikkonen, Giovinazzi, Schumacher, Mazepin και Tsunoda.

Q2

Όπως είχαμε προβλέψει, οι δύο Mercedes και ο Verstappen ήταν στην medium γόμα για τη γρήγορη προσπάθεια τους. Ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος στο 1:14.817, με τον Verstappen στην 2η θέση και τον Bottas στην 3η.

Όμως, ο Norris ήταν εντυπωσιακός με την soft γόμα και ανέβηκε στην 1η θέση με το 1:14.718. Η Williams με τον Russell ήταν εντυπωσιακή, με τον Βρετανό να έχει την 10η θέση με την medium γόμα ελαστικών. Κακό χρόνο έκανε ο Ricciardo, οι δύο Alpine και ο Vettel είδε τον γύρο του να ακυρώνεται.

Ο Γερμανός με νέο σετ, ανέβηκε στην 7η θέση προσωρινά, έχοντας κακό πρώτο κομμάτι. Ο teammate του όμως τον ξεπέρασε, με τους πρώτους 7 να είναι κάτω από μισό δευτερόλεπτο μακριά. Ο Latifi ¨εκανε μια δυνατή προσπάθεια στην 11η θέση, ενώ ο Gasly πέρασε στην 6η θέση. Ο Ocon έκανε έναν πολύ δυνατό χρόνο και πέρασε στην επόμενη φάση. Όμως οι δύο Ισπανοί, Sainz και Alonsoδεν κατάφεραν να προκριθούν, με τον Stroll να μένει 10ος.

Από το Q2 αποκλείστηκαν οι Sainz, Russell, Vettel, Latifi και Alonso.

Q3

H ώρα της αλήθειας είχε έρθει, με τους οδηγούς να ετοιμάζονται για την μάχη της pole position. O Stroll ήταν ο πρώτος οδηγός στη πίστα με χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών, όπως και οι Ricciardo-Gasly.

O πρώτος που έγραψε πραγματικό χρόνο ήταν ο Norris, o οποίος σημείωσε το 1:14.875 αλλά ο γύρος του θα ακυρωνόταν. Ο Gasly ήταν μόλις στην 2η θέση, αλλά ο Perez έγραψε το1;14.665 για να ανέβει 1ος. Ο Hamilton ακολούθησε παίρνοντας τη πρωτοπορία με το 1:14.411, με τον Verstappen να είναι μόλις 0.091s πιο αργός. Ο Bottas είχε έναν κακό χρόνο, όντας πίσω και από τον Leclerc στην 6η θέση.

Με 3 λεπτά να απομένουν, τα μονοθέσια βγήκαν στη πίστα, με τον Verstappen να είναι ο τελευταίος. Οι Mercedes ήταν μπροστά με τον Bottas μπροστά από τον Hamilton.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

O Φινλανδός ήταν αργός και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 5η θέση. Ο Hamilton δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, με τον Norris να κάνει έναν εντυπωσιακό χρόνο στην 2η θέση. Όμως ο χρόνος του ακυρώθηκε για όρια πίστας.

Ο Perez έκανε τον 2ο ταχύτερο χρόνο, με τον Verstappen να μην βελτιώνει τον χρόνο του και να μένει στην 3η θέση. Ο Leclerc έκανε έναν φοβερό χρόνο στην 4η θέση μπροστά από τον Gasly, ενώ ο Ricciardo πέρασε τον Norris.

Με αυτό τον τρόπο ο Hamilton πήρε μια ακόμα pole position και έφτασε το ρεκόρ σε 30 διαφορετικές πίστες.

Αποτελέσματα QP GP Εμίλια-Ρομάνια

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles