spot_img

GP Εμίλια-Ρομάνια Sprint: Ηχηρή νίκη Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αγώνα Sprint στο GP Εμίλια-Ρομάνια, κάνοντας προσπέρασμα πάνω στον Charles Leclerc της Scuderia Ferrari.

Το πρώτο Sprint για το 2022 επεφύλασσε αρκετές μάχες στην πίστα, με τον Max Verstappen να ανακτά την πρώτη θέση που έχασε από τον Charles Leclerc στην εκκίνηση. Πίσω τους βρέθηκαν οι Sergio Perez και Carlos Sainz.

Ο καιρός συνέχισε να είναι αίθριος το Σάββατο, με τη θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 29 βαθμούς κελσίου. Η πλειοψηφία του grid χρησιμοποιούσε soft ελαστικά, με τους Kevin Magnussen, Mick Schumacher και Nicholas Latifi να έχουν τη medium γόμα.

Στην εκκίνηση ο Charles Leclerc προσπέρασε τον Max Verstappen για την πρώτη θέση, ο Sergio Perez αναρριχήθηκε έως την 5η θέση, πίσω από τους Norris Magnussen. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωναν οι Ricciardo, Alonso και Sainz. Στις πιο πίσω θέσεις, υπήρξε επαφή ανάμεσα στους Guanyu Zhou και Pierre Gasly στη στροφή Piratella. Ο Κινέζος εγκατέλειψε και το πρώτο του Sprint έληξε άδοξα, ενώ ο Γάλλος έφερε την Alpha Tauri στα pit για αλλαγή πτέρυγας και νέου σετ soft ελαστικών.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Η επαφή των δύο οδηγών έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο απομακρύνθηκε στο τέλος του 4ου γύρου. Το πρώτο αξιοσημείωτο προσπέρασμα έγινε από τον Carlos Sainz στο συμπατριώτη του Fernando Alonso στη μεγάλη ευθεία στον 7ο γύρο. Στους επόμενους τέσσερις γύρους, ο Magnussen έχασε θέσεις από τους Perez, Ricciardo και Sainz. Παράλληλα, ο Perez προσπέρασε και το Norris και ανέβηκε στην 3η θέση.

Στους τελευταίους πέντε γύρους, ο Verstappen πλησίασε τον Leclerc και έδωσαν μάχη για την πρώτη θέση του Sprint. Πιο πίσω, ο Carlos Sainz πέρασε και τις δύο McLaren για να βρεθεί στην 4η θέση. Στον προτελευταίο γύρο, ο Max Verstappen προσπέρασε στη μεγάλη ευθεία τον Charles Leclerc και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης.

Το δίδυμο κορυφής ολοκληρώθηκε όπως εκκίνησε, με τον Max Verstappen με Red Bull Racing να τερματίζει μπροστά από τον Charles Leclerc με Ferrari. Παρόμοια κατάταξη για τις δύο ομάδες στις θέσεις 3 και 4, με τους Sergio Perez και Carlos Sainz να ανακάμπτουν σημαντικά από τις κατατακτήριες της Παρασκευής. Η McLaren είχε θετική εικόνα, με τους Lando Norris και Daniel Ricciardo στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσε ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo και ο Kevin Magnussen με Haas. 

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στην 9η θέση, με τον Mick Schumacher με Haas να ανεβαίνει στη 10η θέση. Ο George Russell με Mercedes ήταν μόλις στην 11η θέση και ο teammate του, Lewis Hamilton στη 14η θέση. Ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri βρέθηκε στη 12η θέση, ενώ η Aston Martin κατέλαβε τις θέσεις 13 και 15 με τους Sebastian Vettel και Lance Stroll αντίστοιχα. 

Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon με Alpine, Pierre Gasly με Alpha Tauri και οι Williams των Alex Albon και Nicholas Latifi. Ο Guanyu Zhou με Alfa Romeo αποτέλεσε τη μοναδική εγκατάλειψη και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα τελευταίος.

Το GP Εμίλια-Ρομάνια διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα και έχει ώρα έναρξης τις 16:00 Ελλάδος.

Αποτελέσματα F1 Sprint Imola

Image

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles