spot_img

Verstappen: «Όλα κύλησαν υπέρ μας»

Δυναμική επιστροφή για τον Max Verstappen στην Ίμολα με τη νίκη στον Αγώνα Sprint του GP Εμιλία-Ρομάνια κλειδώνοντας τους πολύτιμους 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα. 

Ο  Ολλανδός αν και εκκίνησε από την 1η θέση του grid έκανε μια αρκετά κακή εκκίνηση. Ο Leclerc είχε πολύ ταχύτερη αντίδραση, βρέθηκε μπροστά από του στην πρώτη στροφή της πίστας και άνοιξε γρήγορα την διαφορά. Τα πράγματα άλλαξαν δραστικά στους πέντε τελευταίους γύρους, όταν τα ελαστικά της Ferrari άρχισαν να παρουσιάζουν μεγάλη φθορά. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, μείωσε πολύ γρήγορα την διαφορά και προσπέρασε τον Μονεγάσκο στον προτελευταίο γύρο κλειδώνοντας τη νίκη στον πρώτο Αγώνα Sprint του 2022. Παράλληλα, σημείωσε απαραίτητους για εκείνον 8 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών. 

Ο Verstappen δήλωσε πως παρά το κακό ξεκίνημα παρέμεινε ψύχραιμος και είναι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Η εκκίνηση ήτα πολύ κακή και δεν ξέρω τι ακριβώς πήγε λάθος, ίσως να έφταιγαν τα κρύα ελαστικά. Προσπάθησα να μείνω ήρεμος και αν και ο Charles έδειχνε να έχει πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, ξέμεινε από ελαστικά και μπορέσαμε να μειώσουμε την διαφορά. Μπορεί αύριο τα πράγματα να είναι διαφορετικά, σήμερα όμως η μαλακή γόμα ήταν η κατάλληλη επιλογή για εμάς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είχαμε έναν καθαρό αγώνα sprint.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Verstappen έδειχνε να έχει πιο συντηρητικό ρυθμό σε σχέση με τον Leclerc, γεγονός που τον βοήθησε να διατηρήσει σε καλύτερη κατάσταση τα ελαστικά του. Η RB18 ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα με την μαλακή γόμα, παρά την απουσία φθαρμένων ελαστικών στο οδόστρωμα λόγω βροχής την προηγούμενη μέρα. Ειδικά όταν ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος του, έδειχνε να έχει πολύ καλύτερο ρυθμό και μικρότερη φθορά.

Ο οδηγός της Red Bull αύριο θα αντιμετωπίσει ξανά στην εκκίνηση την επίθεση του Leclerc. Στις δηλώσεις του όμως τόνισε πως η επιλογή ελαστικών είναι που θα παίξει σημαντικό ρόλο.   

Αν κάνω την ίδια εκκίνηση με σήμερα σίγουρα θα πρέπει να προσέξω πολύ. Πιστεύω πως αύριο με τις υπόλοιπες γόμες στο παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος και η ομάδα είχε μια πολύ καλή μέρα.

Ο Leclerc βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 78 βαθμούς και ο Verstappen στην 5η με 33 βαθμούς.  

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles