spot_img

GP Ευρώπης QP: Μάγεψε στο τέλος ο Espargaro

Ο Pol Espargaro ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών για το GP Ευρώπης, με έναν εκπληκτικό χρόνο την τελευταία στιγμή.

Ο Ισπανός μπήκε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας και έσπασε τα χρονόμετρα. Με έναν μαγικό χρόνο στη βρεγμένη πίστα, έγραψε το 1:40.434 και πήρε την pole position εντός έδρας. Ο χρόνος του ήταν στο όριο και άφησε στην 2η θέση τον Alex Rins για 0.041s. Η KTM και η Suzuki έδειξαν εξαιρετική ταχύτητα και δεν αποκλείεται αύριο να έχουμε ένατο διαφορετικό νικητή. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Takaaki Nakagami με την LCR Honda. Ο Ιάπωνας είχε και πτώση στο τέλος, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει και πάλι την pole.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

O Johann Zarco είχε δύο εκπληκτικούς γύρους, αλλά στον πρώτο βρήκε κίτρινες σημαίες, ενώ στον δεύτερο παραλίγο να πέσει στη τελευταία στροφή. Ο Γάλλος πήρε μια πολύ καλή 4η θέση και ήταν η ταχύτερη Ducati στις κατατακτήριες. Ο Joan Mir έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια για να πάρει τη μεσαία θέση στη δεύτερη σειρά. Αύριο θέλει μια σταθερή εκκίνηση και πρέπει να τερματίσει μπροστά από τους αντιπάλους του. Ο Jack Miller είχε την αυτοπεποίθηση, αλλά όχι την ταχύτητα. Στο τέλος κατέληξε στην 6η θέση και αύριο θέλει κάτι καλύτερο από αυτό.

Ο Aleix Espargaro χτύπησε και πάλι πάνω από τις δυνατότητες της Aprilia για την 7η θέση, μπροστά από τον Miguel Oliveira. O Πορτογάλος πέρασε από το Q1, αλλά δεν κράτησε την ταχύτητα που θα ήθελε στο Q2. H πρώτη Yamaha είναι στην 9η θέση, στο τέλος της σειράς τρία και είναι ο Franco Morbidelli. O Ιταλός ήταν απογοητευτικά 1.1s πιο αργός από τον Espargaro και αύριο ελπίζει σε στεγνό αγώνα. Ο Brad Binder δίχως να ρισκάρει πήρε την 10η θέση και είναι ακόμα ένας αναβάτης που θέλει στεγνή πίστα.

Ο Fabio Quartararo δεν βρήκε ποτέ ταχύτητα και έμεινε μόλις 11ος και βλέπει ένα δύσκολο τριήμερο να γίνεται αφόρητο. Οι βαθμοί όμως είναι αύριο. Ο Andrea Dovizioso ήταν απογοητευτικός και έμεινε 12ος, σχεδόν 2 δευτερόλεπτα μακριά από την pole position.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι δύο εργοστασιακές Yamaha είχαν κακές κατατακτήριες. Ο Maverick Vinales θα ξεκινήσει από το pit-lane, ενώ ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει στην 18η θέση αύριο. Καμία εργοστασιακή Honda δεν πέρασε στο Q2, με τον Stefan Bradl στην 13η θέση, ενώ ο Alex Marquez θα ξεκινήσει 14ος.

Αποτελέσματα QP GP Ευρώπης

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles