spot_img

GP Γαλλίας FP3: H απάντηση του Verstappen

O Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP3 του GP Γαλλίας, ξεπερνώντας με άνεση τις δύο Ferrari και πλέον η μάχη για τις κατατακτήριες παίρνει φωτιά.

Ο Max Verstappen ήταν ο τρίτος διαφορετικός πρωτοπόρος στις ελεύθερες δοκιμές του GP Γαλλίας, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο FP3, με τις Ferrari των Sainz και Leclerc να βρίσκονται αρκετά πίσω σε χρόνο. Οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν ηλιόλουστες στην πίστα του Paul Ricard, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος στο ξεκίνημα να βρίσκονται στους 28 και 50 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Λίγοι οδηγοί βγήκαν στην πίστα τα πρώτα λεπτά, με διαφορετικές επιλογές ελαστικών. Η Red Bull Racing ξεκίνησε να σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους με τη medium γόμα, με το Verstappen να γυρνά στο 1:32.837 και τον Perez να βρίσκεται στα 0,468s πίσω του. Οι επόμενοι ανταγωνιστικοί χρόνοι ήταν πάνω από 1s αργότεροι από αυτόν του Verstappen, είτε με soft είτε με medium ελαστικά, με τους Bottas και Alonso να βρίσκονται στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα.

Η Ferrari βγήκε για γρήγορη προσπάθεια μετά τα πρώτα 15 λεπτά, με το Leclerc να έχει hard ελαστικά και να κάνει 6ο χρόνο. Ο teammate του, Sainz, ανέβηκε στη 2η θέση με soft ελαστικά, έχοντας διαφορά 0,409s από το χρόνο του Verstappen. Σταδιακά, οι οδηγοί άρχισαν να βγαίνουν στην πίστα για την τελευταία προσομοίωση των κατατακτηρίων του απογεύματος. Ο Hamilton σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, έχοντας διαφορά 0,4s από την κορυφή, ανεβαίνοντας μπροστά από τους Perez και Gasly. Ο Latifi ανέβηκε στην 5η θέση, ενδεικτικό του γεγονότος πως η πίστα είχε, πλέον, περισσότερη πρόσφυση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Η Ferrari ανέβηκε στις θέσεις 2 και 3, με τους Leclerc και Sainz να μην μπορούν να ξεπεράσουν το χρόνο του Verstappen με medium. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών, η κορυφή άλλαξε χέρια, με το Sainz να διατηρεί το μομέντουμ από τη χθεσινή ημέρα. Ο Ισπανός γύρισε στο 1:32.626, όντας ταχύτερος κατά 0,182s από το Verstappen. Ο Ολλανδός απάντησε άμεσα, καθώς κατέβηκε στο 1:32.272 με soft ελαστικά, παίρνοντας με διαφορά την πρώτη θέση. Ο Leclerc παρέμεινε στην 3η θέση, αρκετά μακριά από την κορυφή.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην κατάταξη. Ο Max Verstappen με Red Bull Racing σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:32.272, με τις Ferrari των Carlos Sainz (+0,354s) και Charles Leclerc (+0,637s) να έπονται στις θέσεις 2 και 3. Η Mercedes παρέμεινε αρκετά μακριά από την κορυφή, με το Lewis Hamilton (+0,983s) στην 4η και τον George Russell (+1,104s) στην 6η θέση. Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Sergio Perez (+1,021s) με Red Bull Racing στην 5η θέση. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Fernando Alonso με Alpine ανέβηκε στην 7η θέση, ενώ η Williams έδειξε αρκετά ανταγωνιστική για τα δεδομένα της. Ο Alex Albon ολοκλήρωσε το FP3 στην 8η και ο Nicholas Latifi στη 12η θέση. Ανάμεσά τους βρισκόταν η McLaren, που είχε το Lando Norris στην 9η και τον Daniel Ricciardo στην 11η θέση. Επίσης, ο Yuki Tsunoda με Alpha Tauri βρισκόταν στη 10η θέση, με τον teammate του, Pierre Gasly, να καταλαμβάνει τη 13η θέση. Ο Esteban Ocon με Alpine περιορίστηκε στη 17η θέση, έχοντας μεγάλη απόσταση από το δικό του teammate.

Αρνητική ήταν η εικόνα της Alfa Romeo, με τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu να βρίσκονται στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα. Η Haas κατέλαβε τη 16η θέση με τον Kevin Magnussen και τη 19η με το Mick Schumacher. Απογοητευτική ήταν και η Aston Martin, έχοντας το Lance Stroll στη 18η θέση και το Sebastian Vettel στην τελευταία, με το Γερμανό να χάνει μέρος της διαδικασίας λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Αποτελέσματα FP3 GP Γαλλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles