spot_img

Η Mercedes περίμενε να έχει καλύτερο ρυθμό στη Γαλλία

Οι Lewis Hamilton και George Russell δήλωσαν, μετά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στη Γαλλία, πως η Mercedes είναι πιο αργή στo Paul Ricard από το αναμενόμενο.

Η Mercedes ερχόταν στο GP Γαλλίας με σημαντικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο της, τη W13, και είχε ελπίδες μέχρι και για διεκδίκηση της νίκης στην πίστα του Paul Ricard, η οποία φαινόταν να της ταιριάζει. Αυτό δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται στην πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκίμων, με τους George Russell και Lewis Hamilton να βρίσκονται στις θέσεις 4 και 5 αντίστοιχα στο FP2, είχαν όμως απόσταση πάνω από 0,7s από την κορυφή.

Ο Lewis Hamilton προβληματίστηκε αρκετά από την εικόνα που έδειξε η Mercedes στην πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών του GP Γαλλίας.

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και πρέπει να καλύψουμε μεγάλη απόσταση από την κορυφή. Το μονοθέσιο δεν είναι καταπληκτικό εδώ πέρα και δε γνωρίζω το λόγο. Είμαι, όμως, σίγουρος πως τη διάρκεια της νύχτας (πριν το FP3) μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Συνεπώς, αυτό ελπίζω πως θα συμβεί το Σάββατο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής περιέγραψε την αίσθηση του μονοθεσίου στην πίστα του Paul Ricard.

«Υστερούμε παντού, σε κάθε στροφή. Θα πρέπει να κοιτάξουμε αναλυτικά τα δεδομένα, αισθάνθηκα όμως πως την Παρασκευή υπήρχε έλλειψη κάθετης δύναμης. Πέρα από αυτά, το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση. Όντως έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας, είμαστε λίγο πιο πίσω από αυτό που αναμέναμε αυτό το τριήμερο».

Ο George Russell, με τη σειρά του, αισθάνθηκε τη Mercedes πιο ανταγωνιστική στο ρυθμό αγώνα παρά στον ένα γύρο.

«Νομίζω πως είχαμε καλύτερο ρυθμό με υψηλό φορτίο καυσίμων συγκριτικά με αυτόν του χαμηλότερου φορτίου καυσίμου. Πρέπει, συνεπώς, να καταφέρουμε να βελτιστοποιήσουμε το μονοθέσιο μας για το Σάββατο, ώστε να μην υπάρχουν μονοθέσια ανάμεσα σε εμάς και τα κορυφαία τέσσερα. Εκτιμώ πως η Ferrari είναι πιθανότατα πιο δυνατή από εμάς, ενώ και ο Max (Verstappen) αναμένεται να είναι γρήγορος, όπως συνηθίζει, έχουμε δουλειά να κάνουμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Russell τόνισε πως η Mercedes έχει ελάχιστες ελπίδες για τη νίκη στο GP Γαλλίας.

«Θα μπορούσαμε να πούμε καλύτερα πως είμαστε μεγάλο αουτσάιντερ. Πιθανότατα είμαστε λίγο πιο μακριά από το ρυθμό που ελπίζαμε πως διαθέτουμε. Έχουμε δουλειά να κάνουμε στη διάρκεια της νύχτας (πριν το FP3), τόσο εδώ όσο και πίσω στο εργοστάσιο. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως».

Το ενδεχόμενο της νίκης σε φετινό αγώνα στο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι ακόμα μακρινό για τη Mercedes. Μία ακόμα παρουσία στο podium είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος για τη γερμανική ομάδα στην πίστα του Paul Ricard.

Δείτε το GP Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles