spot_img

GP Γαλλίας QP: Ο Leclerc έσπασε τα χρονόμετρα και πήρε την pole

O Charels Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Γαλλίας, παίρνοντας μία μεγάλη pole position στο Paul Ricard και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη Red Bull Racing.

Η Ferrari είχε το προβάδισμα στον ένα γύρο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, όμως ο Max Verstappen αμφισβήτησε την κυριαρχία της στο ξεκίνημα της αγωνιστικής δράσης του Σαββάτου. Παρ’ όλα αυτά, στο σημείο που είχε σημασία, δηλαδή το Q3 στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας, η ιταλική ομάδα ανέκτησε τα ηνία, με τον Charles Leclerc να κατακτά μία ακόμα pole position. Αυτή ήταν η 7η φετινή για το Μονεγάσκο, η πρώτη μετά το GP Αζερμπαϊτζάν και η 16η στην καριέρα του. Ο Charles Leclerc με Ferrari, για την ιστορία, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.872, με τη Red Bull Racing να ακολουθεί με τους δύο οδηγούς της. Ο Max Verstappen βρέθηκε στη 2η θέση στα 0,304s μακριά από την κορυφή, με το Sergio Perez (+0,463s) να έπεται στην 3η θέση.

Η Mercedes κατέλαβε τις θέσεις 4 και 6 στις κατατακτήριες του GP Γαλλίας, με το Lewis Hamilton να είναι ταχύτερος από τον George Russell. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Lando Norris (5η θέση) με McLaren, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα πολύ καλό τελευταίο γύρο. Οι Fernando Alonso με Alpine και Yuki Tsunoda με Alpha Tauri κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα, ενώ ο Carlos Sainz με Ferrari και o Kevin Magnussen με Haas συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Οι δύο τελευταίοι θα βρεθούν στην «ουρά» της σειράς εκκίνησης, καθώς τους επιβλήθηκαν ποινές για αλλαγές εξαρτημάτων στη μονάδα ισχύος τους.

Ο Daniel Ricciardo με McLaren δεν κατάφερε να βρεθεί στο Q3, μένοντας στην 11η θέση. Ο Esteban Ocon με Alpine απέτυχε και αυτός μπροστά στους συμπατριώτες του και έμεινε στη 12η θέση. Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo κατέλαβε τη 13η θέση, ενώ στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα βρέθηκαν οι Sebastian Vettel (Aston Martin) και Alex Albon (Williams).

Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri απογοήτευσε στις κατατακτήριες στην πατρίδα του, μένοντας εκτός από το Q1 στη 16η θέση. Ο Lance Stroll με Aston Martin ήταν στη 17η θέση, με τον Zhou Guanyu με Alfa Romeo να έπεται στη 18η θέση. Οι Mick Schumacher με Haas και Nicholas Latifi με Williams συμπλήρωσαν την κατάταξη στις θέσεις 19 και 20 αντίστοιχα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Q1

Ο καιρός δεν άλλαξε, η ηλιοφάνεια διατηρήθηκε και οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος κυμαίνονταν στους 30 και 56 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ο Leclerc τέθηκε από νωρίς επικεφαλής της κατάταξης, με τον Perez να ακολουθεί. Ο Verstappen έκανε το 2ο χρόνο, όντας στα 0,164s πίσω από το Μονεγάσκο, ενώ την πεντάδα συμπλήρωναν οι Norris και Bottas. Μετά την ολοκλήρωση γρήγορης προσπάθειας από το Sainz (3η θέση), η τελική πεντάδα είχε τους Zhou, Schumacher, Latifi, Vettel και Magnussen. Ο Δανός δε βγήκε καθόλου στην πίστα για γρήγορο γύρο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στα τελευταία λεπτά, όσοι κινδύνευαν να μείνουν εκτός συνέχειας των κατατακτηρίων έβαλαν νέο σετ soft ελαστικών για να βελτιώσουν το χρόνο τους. Οι Zhou και Albon είχαν λάθη στις τελευταίες τους προσπάθειες, η Haas είχε αρκετά εντυπωσιακούς χρόνους, με τον Magnussen να σκαρφαλώνει στην 6η θέση, ενώ ο χρόνος του Schumacher διαγράφηκε και παρέμεινε 19ος. Ο Vettel βρέθηκε στην 11η θέση, με τον teammate του Stroll να μένει στην τελική πεντάδα. Τέλος, «θύμα» των ανατροπών στα τελευταία λεπτά ήταν ο Gasly, ο οποίος έπεσε στη 16η θέση.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν από το Q1 ήταν οι Gasly, Stroll, Zhou, Schumacher και Latifi.

Q2

Στα πρώτα λεπτά, οι επιλογές ανάμεσα σε νέο και χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών ήταν μοιρασμένες για τους οδηγούς. Ο Leclerc ήταν προσωρινά στην πρώτη θέση, μπροστά από τους εντυπωσιακούς Norris και Ricciardo με McLaren. Η Red Bull Racing απάντησε, με τους Verstappen και Perez να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Εξίσου γρήγορος ήταν και ο Magnussen, που μπήκε ανάμεσα στις δύο McLaren στην 5η θέση. Ο Sainz κινήθηκε ταχύτατα, γυρνώντας στο 1:31.081 και είχε διαφορά 0,9s από τον Ολλανδό. Εκτός δεκάδας βρίσκονταν οι Vettel, Russell, Ocon, Albon και Tsunoda.

Στα τελευταία λεπτά, οι οδηγοί που μάχονταν για είσοδο στο Q3 έβαλαν νέο σετ soft ελαστικών. Η πίστα είχε υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, κάτι που έφερε μεγάλες αλλαγές στην κατάταξη. Οι Hamilton, Alonso και Russell ήταν στις θέσεις 5 μέχρι 7, ο Magnussen εντυπωσίασε εκ νέου ανεβαίνοντας στην 8η θέση, ενώ στη δεκάδα βρέθηκε και ο Tsunoda.

Οι Ricciardo και Bottas έπεσαν στις θέσεις 11 και 13 κι έμειναν εκτός του Q3, με τον Ocon να βρίσκεται στη 12η θέση, ενώ οι Vettel και Albon κατέλαβαν τις θέσεις 14 και 15.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Q3

Μοιρασμένες ήταν οι επιλογές ανάμεσα σε νέο και χρησιμοποιημένο σετ soft ελαστικών για τους 10 οδηγούς. Στις πρώτες προσπάθειες ο Leclerc ήταν στην πρώτη θέση, με το Verstappen να έπεται μόλις στα 0,008s πίσω του. Ο Perez βρισκόταν μπροστά από τους Russell και Hamilton, με τους Norris, Alonso και Tsunoda να συμπληρώνουν την οχτάδα των οδηγών με ολοκληρωμένο γύρο. Οι Magnussen και Sainz δε σημείωσαν γρήγορη προσπάθεια, με τον Ισπανό να δίνει slipstream στον teammate του, Leclerc.

Στην τελευταία προσπάθεια, όλοι οι οδηγοί είχαν νέο σετ soft ελαστικών, με τη Ferrari να δίνει και πάλι «βοήθεια» στο Leclerc, μέσω του Sainz. Ο Μονεγάσκος σημείωσε έναν ταχύτατο γύρο, κατεβαίνοντας στο 1:30.872 με το Verstappen να μη βελτιώνει και να μένει στη 2η θέση. Ο Perez διατήρησε την 3η θέση, ενώ ο Norris ανέβηκε στην 5η θέση, «χωρίζοντας» τις δύο Mercedes. Ο Hamilton ήταν ταχύτερος στην τελευταία προσπάθεια και ανέβηκε στην 4η θέση, με το Russell να μένει στην 6η. Οι Alonso και Tsunoda έμειναν στις θέσεις 7 και 8 αντίστοιχα, όπως και οι Sainz και Magnussen που δε σημείωσαν χρόνο στο Q3.

Αποτελέσματα QP GP Γαλλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles