spot_img

GP Γερμανίας FP1&2: Κυριαρχία Ducati την Παρασκευή – Εκτός Q2 o Rossi

Ο Jorge Lorenzo ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στο τέλος του FP2, με την Ducati να έχει πέντε μοτοσυκλέτες της στη πρώτη 10άδα.

Ο Ισπανός πήγε για να γράψει έναν πολύ γρήγορο γύρο στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, βάζοντας το soft ελαστικό, τόσο μπροστά, αλλά και πίσω. Στον 19ο του γύρο, κατάφερε να γράψει το 1:20.885 και πήρε την 1η θέση που τον βάζει σε έναν πολύ καλό δρομο για μια εξαιρετική εμφάνιση. Μάλιστα, ήταν ο μόνος που κατέβηκε το 1:21, με τον Danilo Petrucci να ολοκληρώνει στην 2η θέση, 0.257s πίσω από τον αναβάτη τον οποίο θα αντικαταστήσει το 2019 στην εργοστασιακή ομάδα. Αυτό έκανε το 1-2 για την ιταλική ομάδα, το οποίο θα μπορούσε να είναι 1-2-3 εάν ο Andrea Iannone δεν έπαιρνε την 3η θέση στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας. Ο Ιταλός βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στο FP1 και δείχνει να έχει βρει μια πολύ καλή βάση για τη συνέχεια.

Ο Andrea Dovizioso ήταν πολύ δυνατός και σταθερός, όμως βρέθηκε στην 4η θέση της κατάταξης και ήταν ο τρίτος σε ταχύτητα αναβάτης της Ducati. O χρόνος του ήταν 0.424s πίσω από τον teammate του και αύριο έχει αρκετό χρόνο για να βρει. Ο Marc Marquez έκλεισε την πρώτη 5άδα, με τον Ισπανό να γράφει νωρίς έναν γρήγορο γύρο ώστε να εξασφαλίσει τη θέση του στο Q2 και στη συνέχεια του FP2 επικεντρώθηκε στο set-up της μοτοσυκλέτας του. Ο βασιλιάς του Sachsenring θέλει την 9η του νίκη στον αγώνα και σίγουρα αύριο θα αποτελέσει ένα από τα φαβορί.

Ο Maverick Vinales έμεινε στην 6η θέση και ήταν η πρώτη Yamaha στην κατάταξη, με την ιαπωνική ομάδα να δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην πρώτη ημέρα του GP Γερμανίας. Ακολούθησε ο Takaki Nakagami με την LCR Ηοnda ως ο ταχύτερος rookie, αλλά και από τον teammate του ο οποίος ήταν στην 9η θέση, ενώ ανάμεσά τους ήταν ο Jack Miller. Την 10άδα που έχει και τη προσωρινή απευθείας πρόκριση στο Q2, έκλεισε ο Alvaro Bautista.

Εφιαλτική ημέρα για την Yamaha και τον Valentino Rossi, o oποίος έμεινε μόλις στη 17η θέση και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να είναι ανταγωνιστικός. Ο Ιταλός ψάχνει βελτίωση αύριο και δεν είναι ο μόνος. Ο Johann Zarco ήταν ακριβώς πίσω του στην 18η θέση και πιο αργός και από τον teammate του. Κακή ημέρα και για τον Dani Pedrosa ξανά στην 20η θέση, ενώ ο Alex Rins ήταν οριακά εκτός 10άδας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles