spot_img

GP Γερμανίας QP: Στην pole με μαγικό χρόνο ο Marquez

O Marc Marquez ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών για το GP Γερμανίας και αύριο έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ο Ισπανός ήταν εντυπωσιακός στα τελευταία  δευτερόλεπτα του Q2 και δικαιώθηκε για την επιλογή του να γράψει τρεις γρήγορους γύρους σε ισάριθμες προσπάθειες για να κατακτήσει την 8η σερί του pole position. O χρόνος του ήταν στο 1:20.270, με τον χρόνο αυτό να αποτελεί το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στη πίστα του Sachsenring και αύριο αναμένεται να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στην αγαπημένη του πίστα. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Danilo Petrucci με την Ducati της Pramac Racing και έχασε την pole position για μόλις 0.025s και δεν κατάφερε να πάρει την παρθενική του pole. O Jorge Lorenzo βρέθηκε στην 3η θέση και έκλεισε την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ο οποίος όμως είχε λάθος στη τελευταία στροφή που του κόστισε για τον ίδιο την ευκαιρία να είναι εκείνος στη 1η θέση. Όμως αύριο αναμένεται να είναι πολύ δυνατός και οι εκρηκτικές του εκκινήσεις θα τον φέρουν από νωρίς μπροστά.

O Maverick Vinales έμεινε στην 4η θέση της κατάταξης, με τον Ισπανό να επιστρέφει στα καλά αποτελέσματα στο Q2, ενώ ήταν και η πρώτη Yamaha στο grid. Μπορεί να έμεινε 0.171s πίσω από τον Marquez, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τελευταία του προσπάθεια. Δίπλα του βρέθηκε ο Andrea Dovizioso με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, o oποίος δεν έδειξε να έχει τη ταχύτητα του teammate του σήμερα, όμως αύριο τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Ο Valentino Rossi ολοκλήρωσε την δεύτερη σειρά της εκκίνησης και έμεινε μόλις 0.262s πίσω από την Honda και αύριο η μάχη θα κριθεί στις λεπτομέριες, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικές όλο το τριήμερο.

Ακολούθησε ο Cal Crutchlow μπροστά από τον Andrea Iannone που ήταν πολύ δυνατός μέχρι το FP3, ενώ τους πρώτους 12 έκλεισαν οι Alvaro Bautista, Dani Pedrosa, Alex Rins και Takagi Nakagami.

Μεγάλη έκπληξη ο αποκλεισμός του Johann Zarco από το Q1, με τον Γάλλο να εκκινεί αύριο από την 14η θέση.

Αποτελέσματα QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles