spot_img

GP Ιαπωνίας FP1: Ταχύτερος ο Verstappen και 1-2 η Red Bull

O Max Verstappen της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Ιαπωνίας, σε μία διαδικασία που είδαμε επίσης τον Logan Sargeant να έχει και πάλι έξοδο.

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε το Grand Prix Ιαπωνίας, ο τέταρτος αγώνας της Formula 1 στο 2024. Το FP1 από τη θρυλική Σουζούκα διεξήχθη υπό στεγνές συνθήκες και αυτό έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες και οδηγούς να ακολουθήσουν το πρόγραμμά τους όπως το είχαν σχεδιάσει.

Ταχύτερος μετά τα πρώτα 60 λεπτά του αγωνιστικού τριημέρου ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε με τη μαλακή γόμα το 1:30,056 και ξεπέρασε κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου τον teammate του, Sergio Perez.

Αυτός που πλησίασε τους «ταύρους» ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. O Ισπανός, νικητής του GP Αυστραλίας, ήταν 0,213 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Φερστάπεν με την SF-24. Οι οδηγοί της Mercedes-AMG, George Russell και Lewis Hamilton ακολούθησαν, με τη διαφορά τους από την κορυφή να είναι στο μισό δευτερόλεπτο.

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Ο Fernando Alonso ήταν ο τελευταίος οδηγός που βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Φερστάπεν. Ο οδηγός της Aston Martin ήταν 7ος, 0,543 δευτερόλεπτα μακριά από τον Verstappen . Οι διαφορές στην πρώτη περίοδο δοκιμών ήταν μεγάλες μεταξύ των ομάδων, με την πιο αργή Sauber να είναι 2 δευτερόλεπτα πίσω από την ταχύτερη επίδοση.

Στο FP1 δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Ο Logan Sargeant είχε έξοδο στη γρήγορη στροφή Ντάνλοπ στο τέλος του πρώτου χρονομετρημένου τομέα. Ο Αμερικανός βγήκε εκτός πίστας έχοντας έντονη υποστροφή, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπαριέρες και προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιό του. Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν ήταν πολύ σφοδρή η πρόσκρουση και αναμένεται να πάρει μέρος στο υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η Williams δεν έχει εφεδρικό σασί σε περίπτωση που ένα από τα δύο υποστεί ξανά ζημιά.

Η δράση συνεχίζεται στις 09:00πμ ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 GP Ιαπωνίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles