spot_img

GP Ιαπωνίας FP3: O Verstappen με διαφορά ταχύτερος

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο FP3 του GP Ιαπωνίας, γράφοντας την ταχύτερη επίδοση μπροστά από τις δύο Scuderia Ferrari.

H δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Ιαπωνίας, τον 18ο αγώνα της Formula 1 στο 2022, με τον Μαξ Φερστάπεν να ολοκληρώνει στην κορυφή της κατάταξης στο FP3. O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing στο τέλος της διαδικασίας, σημείωσε το 1:30,671 με τη μαλακή γόμα και ήταν σχεδόν τρία δέκατα του δευτερολέπτου, ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα έχει ταχύτητα, όμως μένει να δούμε αν θα πάρει ακόμα μία pole position στο 2022.

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του Φερνάντο Αλόνσο της Alpine 4η θέση, ο οποίος ξεπέρασε τον Σέρχιο Πέρεζ και τους οδηγούς της Mercedes-AMG που δεν είχαν καθαρό γύρο. Εντός της πρώτης 10άδας είδαμε οδηγούς δύο ακόμη ομάδων, με τους Λάντο Νόρις της McLaren και Λανς Στρολ της Aston Martin να είναι εντός αυτής. Οι διαφορές ωστόσο είναι αρκετά μεγάλες, με μόλις 7 οδηγούς να βρίσκονται εντός του ίδιου δευτερολέπτου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης. 

Ο καιρός έκανε το χατίρι σε ομάδες και οδηγούς, με την πίστα της Σουζούκα να είναι στεγνή. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τις τρεις γόμες ελαστικών της Pirelli στο τελευταίο 60λεπτο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Με δεδομένο πως την Παρασκευή είχαμε βρόχινες συνθήκες, οι ομάδες εστίασαν και στο ρυθμό αγώνα στο FP3, εκτός από αυτόν των κατατακτηρίων. Η πρόγνωση του καιρού για το Grand Prix της Κυριακής κάνει λόγο για μεγάλη πιθανότητα βροχής, όχι όμως από το ξεκίνημά του

Η δράση για το Grand Prix Ιαπωνίας συνεχίζεται στις 9:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 8:40.

Αποτελέσματα FP3 GP Ιταλίας

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles