spot_img

O De Vries στην AlphaTauri το 2023

Ο Nyck De Vries επιβεβαιώθηκε πως θα βρίσκεται στη Formula 1 το 2023, οδηγώντας για την ομάδα της Scuderia AlphaTauri.

Λίγο πριν την έναρξη της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας, είχαμε διπλή ανακοίνωση από τις Scuderia AlphaTauri και Alpine F1. O Νικ Ντε Βρις θα μεταβεί στην ιταλική ομάδα την επόμενη σεζόν και θα πάρει τη θέση του Πιέρ Γκασλί, ο οποίος θα μετακομίσει στη γαλλική ομάδα.

Ο Ντε Βρις έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο Grand Prix Ιταλίας με τη Williams και εντυπωσίασε με την απόδοσή του, τερματίζοντας στην 9η θέση. Ο πρωταθλητής της Formula E για το 2020 στα 27 του χρόνια απέσπασε σοβαρό ενδιαφέρον από τη Red Bull Racing και από την επόμενη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πλήρη σεζόν, δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα. Για τη μετακίνησή του στη Scuderia AlphaTauri την επόμενη σεζόν, ο Ντε Βρις δήλωσε.

«Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που θα είμαι οδηγός της AlphaTauri το 2023. Θέλω να ευχαριστήσω της Red Bull και την ομάδα που μου έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσω στη Formula 1. Μετά τη Formula 2, ακολούθησα ένα διαφορετικό μονοπάτι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά η Formula 1 ήταν πάντα το όνειρό μου και είμαι ευγνώμων που θα το κάνω πραγματικότητα. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το μονοθέσιο του 2022 και αυτό πιστεύω με φέρνει σε μία εξαιρετική θέση για την ερχόμενη σεζόν».

 

Ο Ντε Βρις το 2022 είχε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού στη Mercedes-AMG, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στη Formula E με τη γερμανική ομάδα. Η μετακίνησή του στην AlphaTauri σημαίνει πως θα φέρει μαζί σημαντικές τεχνικές γνώσεις από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Mercedes.

Με την εξέλιξη αυτή, μόνο δύο θέσεις είναι πλέον ελεύθερες στη Formula 1 για το 2023, σε Haas και Williams.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles