spot_img

GP Ιαπωνίας QP: Pole στα χιλιοστά για Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν εκείνος που πανηγύρισε την pole position στο QP του GP Ιαπωνίας, όμως είναι υπό έρευνα από τους αγωνοδίκες. 

Ο Max Verstappen έφερε τη Red Bull Racing στην πρώτη θέση στις κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας, με τη Ferrari να φτάνει πολύ κοντά στο να κερδίζει το χρόνο του Ολλανδού.

Οι κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας είχαν 3 πρωταγωνιστές, το Max Verstappen και τις δύο Ferrari, οι οποίοι έδωσαν μάχη για την πρώτη θέση. Ο οδηγός της Red Bull Racing κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και να επιστρέψει στις pole position μετά το GP Ολλανδίας, παρόλο που το επίτευγμά του αποδείχθηκε δυσκολότερο, συγκριτικά με το FP3 νωρίτερα.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing, συνεπώς, ήταν ο ταχύτερος με χρόνο 1:29.304, με τη Ferrari να έπεται στις θέσεις 2 και 3. Ο Charles Leclerc είχε διαφορά μόλις 0,010s από την κορυφή, ενώ πολύ κοντά στα 0,057s βρισκόταν και ο Carlos Sainz. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing ήταν στην 4η θέση, όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρώτη θέση.

Η Alpine έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο στις κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας, με τον Esteban Ocon να σκαρφαλώνει στην 5η θέση και το Fernando Alonso να βρίσκεται στην 7η. Η Mercedes υστερούσε ελαφρώς, σε σύγκριση με τη γαλλική ομάδα, έχοντας τους George Russell και Lewis Hamilton στις θέσεις 6 και 8 αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Sebastian Vettel (Aston Martin) και Lando Norris (McLaren).

Ο Daniel Ricciardo με McLaren, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, έμεινε εκτός του Q3, μόλις για 0,003s και ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στην 11η θέση. Η Alfa Romeo είχε τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu στις θέσεις 12 και 14 αντίστοιχα, με το Yuki Tsunoda με Alpha Tauri να βρίσκεται ανάμεσά τους στη 13η θέση. Ο Mick Schumacher με Haas περιορίστηκε στη 15η θέση.

Ο Alex Albon με Williams δεν κατάφερε να περάσει στο Q2, του έλειπαν 0,055s, με τον Ταϊλανδό να βρίσκεται στη 16η θέση. Ο Pierre Gasly με Alpha Tauri ακολουθούσε στη 17η θέση, μόλις 0,011s πίσω του. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Kevin Magnussen (Haas), Lance Stroll (Aston Martin) και Nicholas Latifi (Williams).

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Q1

Στην πίστα υπήρχε συννεφιά στην έναρξη των κατατακτηρίων, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να κυμαίνονται στους 19 και 27 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά, μόλις 3 μονοθέσια ήταν στην πίστα με soft ελαστικά. Ο Tsunoda ήταν στην κορυφή, μπροστά από τον teammate του, Gasly, κατά 0,418s. Σταδιακά, συμπλήρωναν χρόνο και οι υπόλοιποι οδηγοί. Ο Verstappen ανέβηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:30.224, με τον Perez να υπολείπεται κατά 0,4s πίσω του. Ο Sainz ανέβηκε 2ος στα 0,112s από την κορυφή, ενώ ο Leclerc ήταν στην 3η θέση, στα 0,066s μακριά από τον teammate του. 

Η Mercedes ήταν αρκετά χαμηλά, όμως είχε βγει στην πίστα με medium ελαστικά. Ο Russell έπεσε στη 16η και ο Hamilton στη 19η θέση, οι Magnussen και Vettel βρίσκονταν στις θέσεις 17 και 18 αντίστοιχα, ενώ ο Latifi βρισκόταν τελευταίος. Λίγο αργότερα, ο Albon έπεσε στην 20ή θέση, καθώς ο χρόνος του διαγράφηκε, λόγω παραβίασης των ορίων πίστας. Οι νέες γρήγορες προσπάθειες της Mercedes έφεραν τον Zhou στη 16η θέση.

Στα τελευταία λεπτά, τα τρία τέταρτα του grid ήταν στην πίστα για να περάσουν στο Q2. Οι Zhou και Vettel κατάφεραν να βρεθούν στις πρώτες 15 θέσεις, με το Γερμανό να κερδίσει τον Albon μόλις για 0,055s στο όριο της πρόκρισης. Παράλληλα, ο Stroll έπεσε στη 19η θέση. Εκτός συνέχειας των κατατακτηρίων έμειναν οι Albon, Gasly, Magnussen, Stroll και Latifi.

Q2

Από νωρίς οι οδηγοί στην πίστα, είτε με νέο είτε με χρησιμοποιημένο σετ soft ελαστικών. Ο Sainz κατέβηκε στο 1:30.444, με το Leclerc να έπεται μόλις 0,042s πίσω του. Ο Verstappen απάντησε, παίρνοντας την πρώτη θέση με χρόνο 1:30.346, όλοι τους έκαναν προσπάθεια με χρησιμοποιημένο σετ soft γόμας. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν οι Ocon και Ricciardo, ενώ εκτός της δεκάδας βρίσκονταν οι Norris, Vettel, Zhou, Schumacher και Tsunoda.

Στα τελευταία 3μιση λεπτά, η πίστα γέμισε εκ νέου με μονοθέσια, με τους 12 από τους 15 οδηγούς να προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέση στη μάχη για την pole position. Όλοι οι οδηγοί είχαν νέο σετ soft ελαστικών. Ο Perez ήταν ταχύτερος όλων με χρόνο 1:29.925, με τον Ocon να ανεβαίνει στην 3η θέση, ενώ ο Alonso, λίγες στιγμές μετά, σκαρφάλωσε στη 2η θέση. Οι Norris και Vettel πέρασαν στο Q3, με τον τελευταίο να τα καταφέρνει μόλις για 0,003s, συγκριτικά με το Ricciardo. Ο Αυστραλός έπεσε στην 11η θέση και δε συνεχίζει στο Q3, μαζί με τους Bottas, Tsunoda, Zhou και Schumacher.

Q3

Από νωρίς όλοι οι οδηγοί στην πίστα, με τους Ocon, Hamilton και Russell να έχουν χρησιμοποιημένο σετ soft ελαστικών, ενώ οι υπόλοιποι είχαν νέο σετ. Ο Leclerc σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:29.557, με το Verstappen να παίρνει, λίγο αργότερα, την κορυφή στους χρόνους, κατεβαίνοντας στο 1:29.304. Ο Sainz ήταν στην 3η θέση, κατά 0,145s μακριά από τον teammate του, ενώ ο Perez βρισκόταν 4ος, αρκετά πιο πίσω. Ο Alonso έκανε εύκολα τον 5ο ταχύτερο χρόνο, με το Vettel να έπεται στην 6η θέση, μπροστά από τις Mercedes των Russell και Hamilton. ΟΙ Norris και Ocon συμπλήρωναν την κατάταξη στη δεκάδα.

Στα τελευταία 3 λεπτά όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με νέο σετ soft ελαστικών, εκτός του Vettel, που δεν έκανε επιπλέον προσπάθεια. Ο Norris αποτέλεσε τη μοναδική εξαίρεση, χρησιμοποιώντας χρησιμοποιημένο σετ. Οι Leclerc και Sainz δε βελτίωσαν στο 3o sector, με τη Ferrari να χάνει οριακά την pole από το Verstappen, που επίσης δε βελτίωσε το δικό του χρόνο. Ο Perez έμεινε στην 4η θέση, παρόλο που ήταν λίγο ταχύτερος, ενώ ο Ocon έκανε το άλμα στην 5η θέση.

Οι Hamilton και Russell βρέθηκαν στις θέσεις 6 και 8, έχοντας ανάμεσά τους τον Alonso. Ο Norris δεν κατάφερε να περάσει το Vettel και έμεινε στη 10η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αποτελέσματα QP GP Ιαπωνίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles