spot_img

Verstappen: «Χαρούμενος που βρίσκομαι στην pole»

Ο Max Verstappen εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή στην pole position στην πίστα της Suzuka, ενώ ανυπομονεί για τον αγώνα της Κυριακής, ο οποίος μπορεί να τον αναδείξει Παγκόσμιο Πρωταθλητή για το 2022.

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες του GP Ιαπωνίας και θα εκκινήσει τον πρώτο αγώνα στην πίστα της Suzuka μετά το 2019 από την pole position. Ο Ολλανδός έδινε μεγάλη μάχη με τα χρονόμετρα με τις δύο Ferrari, όμως κατάφερε να παραμείνει μπροστά τους στην τελευταία προσπάθεια, παρόλο που χώριζαν τον ίδιο και τους Leclerc, Sainz μόλις 0,057s.

Αμέσως μετά τη λήξη των κατατακτηρίων, ο Max Verstappen περιέγραψε την προσπάθειά του στην πίστα της Suzuka.

«Ήταν απίστευτο συναίσθημα το να οδηγάμε και πάλι εδώ (Suzuka), ειδικότερα στις κατατακτήριες όταν έχεις λίγα καύσιμα, τα μονοθέσια έχουν τρομερή αίσθηση. Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην pole, γενικότερα μου αρέσει πολύ που επιστρέψαμε εδώ πέρα».

Ο Max Verstappen εξήγησε έναν πιθανό λόγο που δεν ήταν ταχύτερος στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3.

«Έχασα ένα κομμάτι του αγωγού φρένων, συνεπώς αυτός πιθανό να είναι και ο λόγος που δε βελτίωσα, όπως και να έχει ο πρώτος γύρος ήταν αρκετά καλός».

Ο Ολλανδός απάντησε και σε σχετική ερώτηση για το συμβάν με το Lando Norris στο Q3, το οποίο και ερευνούν οι αγωνοδίκες.

«Εγώ απλά οδηγούσα αργά και ήθελα να επιταχύνω, όμως τα ελαστικά μου ήταν αρκετά κρύα και είχα μία άτυχη στιγμή. Έπειτα, ο Lando (Norris) προσπαθούσε να με περάσει την ίδια ώρα, συνεπώς έπρεπε να με αποφύγει, ευτυχώς δε συνέβη τίποτα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σιγκαπούρης. 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 περιμένει με αισιοδοξία τη διεξαγωγή του αυριανού αγώνα στην πίστα της Suzuka, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά τον 2ο Τίτλο του στη Formula 1. 

«Θα είναι, πρώτα απ’ όλα, ενδιαφέρον να δούμε τις καιρικές συνθήκες, ορισμένοι λένε πως θα είναι στεγνή πίστα, άλλοι πιστεύουν πως θα βρέχει σε κάποιο σημείο. Θα περιμένουμε να διαπιστώσουμε τι θα συμβεί, έχουμε εμπιστοσύνη στο μονοθέσιο, συνεπώς είμαι ενθουσιασμένος για αύριο».

Αυτή ήταν 5η pole position στη φετινή σεζόν για το Max Verstappen και η 18η στην καριέρα του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles