spot_img

Η Red Bull δεν αποκλείει συνεργασία με την Porsche

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, η αυστριακή ομάδα δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμόσει τα σχέδια του Red Bull Powertrains για συνεργασία με κάποιο νέο, για τη Formula 1, κατασκευαστή κινητήρων.

Το Volkswagen Group επιβεβαίωσε τις προθέσεις του για είσοδο στη Formula 1 το 2026, τόσο από τη μεριά της Audi, όσο και από αυτή της Porsche. Έκανε, όμως, ξεκάθαρο πως ακόμα βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και πως περιμένει την τελική μορφή των κανονισμών της Formula 1 για εκείνη τη χρονιά, πριν προχωρήσει σε οριστική απόφαση. Αυτό που έχει γίνει γνωστό, από την πλευρά της Porsche, είναι πως επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Red Bull Racing.

Τους τελευταίους μήνες οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές φημολογούνται πως είναι προχωρημένες. Η αυστριακή ομάδα ήδη διαθέτει δικό της τμήμα κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιεί σε συνεργασία με τη Honda για τις μονάδες ισχύος της τωρινής εποχής.

Διαβάστε επίσης: Verstappen – «Είμαστε πίσω από τη Ferrari»

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, βρίσκεται στη Μελβούρνη για το GP Αυστραλίας και ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε το Volkswagen Group το βράδυ της Πέμπτης. Ο Βρετανός απάντησε ως εξής:

Είναι πολύ καλά νέα για τη Formula 1 το γεγονός πως δύο ονόματα σαν αυτά (Audi, Porsche) θέλουν να συμμετάσχουν στο άθλημα. Είναι φυσιολογικό να έχουμε συζητήσεις με αυτούς. Θα ήταν πολύ εύκολο να προσαρμόσουμε ανάλογα τα σχέδια του Red Bull Powertrains, όμως πρέπει να γίνει με το σωστό συνεργάτη φυσικά. Συνεπώς, θα ήταν λογικό από τη μεριά μας να συζητήσουμε με αυτούς τους δύο κατασκευαστές κινητήρων, ή οποιονδήποτε άλλο. Για εμάς, το Red Bull Powertrains βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι εντός προγράμματος και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το ταλέντο (τους μηχανικούς) που καταφέραμε να προσελκύσουμε στο δυναμικό μας.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Ο Christian Horner αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών στο Red Bull Powertrains:

Ο πρώτος κινητήρας θα λειτουργήσει άμεσα για τους κανονισμούς του 2026. Θα μετακινηθούμε στις νέες εγκαταστάσεις στο τέλος του Μαΐου. Αναφορικά με το προσωπικό, έχουμε προσλάβει πολύ ταλαντούχα άτομα στο δυναμικό μας. Συνεπώς, είμαστε όντως ευχαριστημένοι με τη διαδικασία.

Ο Max Verstappen, με τη σειρά του, εμφανίζεται και αυτός θετικός στο να εμφανιστούν νέοι κατασκευαστές στη Formula 1:

Έχουμε δέκα ομάδες (η Formula 1), όμως το να διαθέτουμε πραγματικά μεγάλα ονόματα, εάν όντως υπάρχει αυτή η δέσμευση, με κάνει να ανυπομονώ για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τις ομάδες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Formula 1 επιθυμεί να προσελκύσει νέους κατασκευαστές από το 2026 και έπειτα, καθώς τα τελευταία χρόνια το άθλημα διαθέτει μόλις τέσσερις κατασκευαστές κινητήρων.  

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles