spot_img

GP ΗΠΑ FP3: O Verstappen «έδειξε» τα δόντια του

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στo FP3 του GP ΗΠΑ, με τη Scuderia Ferrari να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα της κατάταξης.

Ο καιρός παρέμεινε ίδιος στην πίστα του Austin, με τις θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος να διατηρούνται στους 29 και 39 βαθμούς κελσίου αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά, οι επιλογές ελαστικών ήταν ανάμεικτες για όσους οδηγούς βγήκαν στην πίστα. Ο Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:37.471, με το Verstappen να ακολουθεί στα 0,065s πίσω του. Ο Perez ήταν στην 3η και ο Sainz στην 4η θέση. Στις επόμενες προσπάθειες, ο Ολλανδός τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, κατεβαίνοντας στο 1:36.706, χρόνος που ήταν ταχύτερος κατά 0,377s από τη βελτιωμένη προσπάθεια του Leclerc. Ο Sainz, με τη σειρά του, ανέβηκε στη 2η θέση, έχοντας διαφορά 0,188s από την κορυφή.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Leclerc βελτίωσε εκ νέου το χρόνο του, παίρνοντας πίσω τη 2η θέση, και απείχε μόλις 0,059s από το Verstappen. Όσο πλησιάζαμε στο μέσο της διαδικασίας, οι οδηγοί έβαλαν νέο σετ soft ελαστικών, κάτι που σε συνδυασμό με τη βελτίωση της πρόσφυσης στην πίστα, έφερε αλλαγές στην κατάταξη. Ο Perez ανέβηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:36.578, με το Hamilton να τον ακολουθεί στα 0,110s.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

Οι τελευταίες ανταγωνιστικές προσπάθειες ήρθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Verstappen και Leclerc να ανεβαίνουν στις δύο πρώτες θέσεις. Ο οδηγός της Red Bull Racing γύρισε στο 1:36.223 με το Μονεγάσκο να υπολείπεται μόλις 0,010s. Ο Sainz ήταν στην 3η θέση, με διαφορά μόλις 0,048s από την κορυφή. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του FP3, οι δύο πρωτοπόροι έκαναν ακόμα πιο γρήγορες προσπάθειες.

Ο Max Verstappen με Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός με χρόνο 1:35.825, με τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari να έπονται. Ο Charles Leclerc ήταν στη 2η θέση στα 0,320s μακριά από την κορυφή, με τον 3ο Carlos Sainz να έχει την αντίστοιχη διαφορά στα 0,446s. Ο Sergio Perez με Red Bull Racing βρέθηκε στην 4η θέση στα 0,572s μακριά από τον teammate του, με το Lewis Hamilton (Mercedes-AMG) να κλείνει την πρώτη πεντάδα, όντας 0,576s μακριά από το Verstappen.

Ο Fernando Alonso με Alpine ήταν στην 6η θέση, μπροστά από τον George Russell (Mercedes-AMG) που ακολουθούσε στην 7η. Η Aston Martin είχε τους Sebastian Vettel και Lance Stroll στις θέσεις 8 και 9 αντίστοιχα, με τον Pierre Gasly με Alpha Tauri να κλείνει την πρώτη δεκάδα.

Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo βρέθηκε στην 11η θέση, με τη McLaren να είναι, επίσης, εκτός δεκάδας. Ο Lando Norris ήταν στη 12η και ο Daniel Ricciardo στη 15η, με τον Esteban Ocon με Alpine και τον Kevin Magnussen να βρίσκονται ανάμεσά τους στις θέσεις 13 και 14 αντίστοιχα. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι δύο Williams των Alex Albon και Nicholas Latifi, ο Mick Schumacher με Haas και ο Zhou Guanyu με Alfa Romeo.

Αποτελέσματα FP3 GP ΗΠΑ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles